headerphoto
Történetek
PDF Nyomtatás E-mail

Örökbe fogadás Svájcba és Németországba

Olyan sok örömünk van abban, hogy Lilla Hockenberger időt és fáradságot nem kímélve próbál kutyáinknak gazdát találni külföldön. Eddig nyolc kutyuskánkra virradt jó világ. A legutóbb Rózi, Huchi, Missi és Parázs mondhatja el magáról, hogy szerető gazdára talált. Minden visszajelzés ódákat zeng a kutyáinkról, amely melegséggel tölti el szívünket. Megerősít bennünket abban, hogy nincs rossz kutya, csak rossz gazdi. 

 
PDF Nyomtatás E-mail

 Négy testvér

 

5 db kiskutyát dobott valaki be egy családi ház udvarára. A család n. juhásza ezt nem nézte jó szemmel, egyet megölt közülük, egy másiknak kificamította a lábát. A kiskutyák nagyon szépek, 1 fiúcska és 3 kislány, olyan kopószerű küllemmel, tehát közepes termetűek lesznek felnőttként. Szi.: 2015. 03. hó. Kérjük a kutyára vágyó kertes házban lakó állatbarátokat, segítsenek gazdára találni ezeknek a kiskutyáknak.
A kificamított lábú kutyuska állapota rosszabbodott, valószínűleg a gerince is sérült, ezért az elaltatása mellett döntöttünk. A három kislány viszont továbbra is gazdira vár. 
A három kislányt menhelyünkre lehozó állatbarát a barátnőjével együtt úgy döntött, hogy inkább átveszik a gondozásukat és próbálnak nekik gazdát keresni. Köszönjük szépen, mert ezzel nagy terhet vettek le a vállunkról. Menhelyünkön ugyanis az eredetileg tervezett férőhellyel szemben a duplája mennyiségű kutya van elhelyezve.
Az örökbeadások száma nem éri el a kívánt szintet, viszont a befogadásra váró eblétszám folyamatosan nő. A menhelyen dolgozóktól nem lehet több áldozatot elvárni, csak annyit, amennyit önmagunktól is megtehetnénk.                                                    NEM TUDUNK TÖBBET VÁLLALNI!
 
PDF Nyomtatás E-mail

Buksi új gazdijánál

Buksi - ez a kicsike termetű, nagyon aranyos természetű kiskutya - szintén Németországban talált gazdára. A fotó az átadás pillanatát mutatja. Nem viselte meg a kutyust a hosszú út, s új gazdiját azonnal puszikkal üdvözölte. Buksi révbe ért. 

 
PDF Nyomtatás E-mail

Chappykénk azonnal beilleszkedett új otthonában. A család kutyájával, sőt cicájával is megbarátkozott. Igazi vezető típus, és roppant aranyos pofika. A küldött fotók alapján látjuk, hogy csodálatos helye van bent is kint a kertben is. Igazán köszönjük német gazdájának, hogy ezt a kidobott, autó által elütött, menhelyre került kiskutyát magához vette és gondoskodik róla.

 

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

 Chappy

 
Chappy kutyánk Németországban talált szerető gazdira. Bár hosszú volt az út, hiszen 2015. május 07-én indult és 10-én találkozott új gazdijával, de gyorsan feltalálta magát. Talán, mert egy kényelmes kanapé fogadta, ugyanis nálunk is kivételezett helye volt a lakókocsiban. A fotó az utazás előtti búcsút mutatja.
 
PDF Nyomtatás E-mail

Törpilla svájci "állampolgár" lett!

Törpilla, aki az utcáról került menhelyünkre, innen gazdához, majd költözés miatt újra hozzánk, svájci "állampolgár" lett. Egy kedves hölgy fogadta örökbe két kutyája mellé. Nagyon örül neki, mert gyorsan alkalmazkodó, kedves kiskutyának ismerte meg. Jól tűrte a fürdetést, az éjszakát már illatosan a hálókosarában töltötte. Másnap délelőtt labdázás volt a program, és Törpilla szívesen szaladt a labda után, majd hozta vissza. Éppen ezt a fáradalmat piheni ki a kert végében. Az új gazdi köszöni nekünk ezt a helyles pofikát,  mi pedig neki, hogy ezt a lehetőséget megadta ennek a szeretetre vágyó kiskutyának. 

 

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

Törpilla svájci kutyus lett

Törpilla,  a gyepiről mentett kutyuska volt, akit menhelyünkről már örökbe fogadtak, azonban idős gazdája bérházba költözött, ezért a kiskutya újra nálunk kötött ki. Azóta senki sem választotta ki, pedig egy nagyon kedves, eleven, szeretni való, lakásban is tartható kutya. Most viszont rámosolygott a szerencse, mert egy svájcban élő hölgy őt választotta ki a sok kutya közül. Az utazására 2015.04.10-én kerül sor.  Biztosak vagyunk benne, hogy csodálatos élete lesz. Izgatottan várjuk, hogy hírt kapjunk róla. 

 
PDF Nyomtatás E-mail
 DEZSŐKE
 
Dezsőke (szi.: 2014.08.), amikor hozzánk került, nagyon félénk volt, alig dugta ki az orrát a kutyaházból. Ma már egy tágas kennelben van, kutyatársak között, és ugyancsak megbátorodott. Nagyon helyes, szálkás szőrű tacsi fiúcska. Éber kutyuska, de még el kell nyerni a bizalmát. Olyan gazdi lenne ideális számára, aki sokat tudna vele foglalkozni, és akár ki-bejárással tartaná, hiszen így kerülnének még közelebb egymáshoz. 
Dezsőkére roppant jó élet vár, mivel Németországban nézte ki magának egy jövendőbeli gazdi. Már azt is tudjuk, hogy Paul lesz a neve. Az utazásra 2015. 3. 20-án került sor. Az óta több fotóval bizonyították, hogy a kiskutya csodálatos helyre került, egy másik kutyuska társaságába. Szépen beilleszkedett, az új gazdái nagyon boldogok. Annyira, hogy két hétre elutaztak a tengerhez egy kis nyaralásra a kutyáikkal együtt. Lehet, hogy kicsit irigykedünk Dezsőkére?!?  Izgatottan várjuk a kutyuska sorsának alakulását. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

Marlou Kil Pécs mellől talált rá Bobó kutyánkra...

Egy hihetetlenül kedves, állatbarát hölgy a neten keresgélt kutyák után, és csodák csodájára, a menhelyünkön levő Bobón akadt meg a szeme. Rövid tájékozódás után kocsiba pattant és nemcsak hogy Bobót vitte magával, de felpakolt 5 pici kutyust is, hogy gazdát találjon nekik. Hollandiából jött Magyarországra, és veszi menhelyekről magához az idős kutyákat, megszépítve életük utolsó éveit. Úgy ment el, hogy még négy kutyust nézett ki, izgulunk, hogy összejöjjön az ő elszállításuk is. Segítségével több kutyus kerül  környezetéből Ausztriába, ahol a kutyára vágyókban nagy a segíteni akarás, és sok kutyát fogadnak örökbe menhelyekről!!! Álmunk, hogy környezetünk gondolkodásmódja is ilyen irányba forduljon...

 
PDF Nyomtatás E-mail

Api új otthonra talált

Munkánk értéke, öröme az ilyen történetekből fakad: Jön egy telefon Budapestről, hogy megvan-e még az Api nevű kutyánk? Meglepődtünk, hiszen egy 6 éves kutyáról van szó, akit menhelyi élete során eddig még senki sem vett észre, pedig egy nagyon alkalmazkodó, kedves, jóindulatú kutyáról van szó. A külseje ugyan nem a ma "divatos" kutyákat idézi, bár az érdeklődők szemében az ír farkashoz volt hasonlatos?!? Amikor megérkeztek, hozták saját, szintén befogadott rottweiler-jellegű kutyájukat, hogy megismertessék egymással a két állatot. Nem volt semmi baj, ezért némi ismerkedés és séta után útnak is indultak. Nagyon boldogok voltunk, hiszen ilyen esemény sajnos, ritkán fordul elő menhelyünk életében. A kedves házaspár véleménye szerint, ha mindenki csak egy kutyát fogadna menhelyről örökbe, sokkal kisebb lenne a menhelyek zsúfoltsága. Szerencsésen megérkeztek Budapestre, és az első benyomás szerint Api jó helyre,szerető gazdához került. KÖSZÖNJÜK!

 
PDF Nyomtatás E-mail

 BEIGLE

 
Ezt a helyes beigle fiúcskát nyakörvvel a nyakán fiúk találták, akik kóbornak vélték, és lehozták kutyaotthonunkba. Gondoltuk, hogy talán chip van benne, akkor könnyű lesz a gazdájára rátalálni, de nem így történt. Néhány beigle tulajdonost megkérdeztünk, de az ő kutyáik otthon voltak. Fiatal (szi.: 2014.01.), barátságos kutyuska, aki talán udvarolni ment. Kérjük a gazdáját, jöjjön érte kutyaotthonunkba (13-17 óra között). Ha két héten belül nem jelentkezik, örökbe fogadásra ajánljuk. Jellegzetessége: a fején levő fehér sávban egy barna rombusz minta!
Jágónak meglett a gazdija. Mert így hívják a kutyust, és menhelyünkről fogadták valamikor örökbe. 
Tényleg látszik, hogy milyen sok kutya fordul meg menhelyünkön, mivel ezt a beiglet nem ismertük meg, csak a régi fotók között keresgélve ismertünk rá a fején levő rombuszról.  Jágó olykor kiruccan a városba. Tanácsoljuk gazdájának, hogy chipeztesse be (úgyis kötelező), minden esetre a nyakörvébe írják be a telefonszámukat, vagy címüket, hogy hamarabb haza lehessen juttatni, ha lelkes állatbarátok esetleg újra megfognák.  
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3