headerphoto
PDF Nyomtatás E-mail
 2018 kedves meglepetéssel kezdődött. A Susy Utzinger alapítványtól adományt kaptunk kutyáink számára. Mindig örülünk az ilyen csomagoknak, mert sok szép, hasznos dolog van benne. Most a tél közepén ez különösen jókor érkezett. Köszönjük. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Vendégek a menhelyen!

2017. 03. 27-én német vendégek látogatták meg menhelyünket. A két hölgy végignézte kutyáinkat, sok fotót készítettek, érdeklődtek a munkánkról. Kaptunk egy kis rágcsálni valót, ez egy jó kezdet a további kapcsolat kialakításához. 

 

 ADOMÁNY:  Svájcból  érkezett egy kis adomány állateledel, takarók, fekvőkék, játékok formájában. Ezeknek minden alkalommal nagyon szoktunk örülni, mivel  ún. "fogyóeszközökről" van szó. Köszönjük szépen.


 

 

 

 KENNELADOMÁNY!

Megérkezett menhelyünkre a Susy Utzinger Alapítvány támogatásából beszerzett 11 db kennel, amely a láncon tartást célozza meg kiváltani. A kennelek inkább egyszemélyesek, bár kisebb testű kutyák esetében két kutya elhelyezésére is megfelelnek. Kényelmesek, de továbbra is szükséges a kutyák sétáltatása ugyanúgy, mint a láncon tartás idején. 

Köszönjük szépen. 

Sátoraljaújhely, 2016. július 12.

 

 

Svájci vendégek jártak kutyaotthonunkban, akiknek a kerítést és futtatókat is köszönhetjük. Megnézték a kutyáinkat, áttekintették a teljes menhelyet, azon gondolkozva, mit lehetne még tenni a kellemesebb elhelyezésüket illetően. A kutyalétszámot soknak találták, további létszámemelkedés esetén megszüntetik a támogatásukat. Ez elgondolkoztató, és egyet is értünk vele, csak a környezetünk nem veszi ezt tudomásul akkor, amikor kidobálják a kiskutyákat, ill. leteszik dobozban a menhely kapuja előtt!!!További zökkenőmentes működésünk érdekében minden kutyatartótól felelős magatartást kérünk, ivartalaníttassák nősténykutyájukat  és a szaporulatot ne dobálják szét a városban felelőtlenül!!!

 

 

Köszönetet szeretnénk mondani a Hangya Közösségnek, amiért szuper gyorsasággal megajándékoztak bennünket egy fagyasztóval. A 24. órában érkezett, mert ebben a melegben már nem tudtuk hol tárolni a kutyáink etetésére szánt husit. Ugyancsak kaptunk 2 db épülethálót, aminek nagy hasznát vesszük a kennelek téliesítésénél. Mindezt ebben a melegben Kerekes György szállította le Budapestről önzetlenül. 

 K Ö S Z Ö N J Ü K !

 

 

PÉNZADOMÁNY!

2018.  február  hónapban Sindler Péterné, Szűcsné Dankó Márta,    Egry Viktória, Deák József, Óbermájer Magdolna,    valamint egy személy postai küldeményként támogatta alapítványunk munkáját.

Köszönjük szépen a kutyáink nevében. 

Sátoraljaújhely,2018. március 01.

 

 Német adomány!

 Lilla és segítői jóvoltából száraztáp és konzervtáp adományban részesült alapítványunk Az esős, szeles, rossz idő ellenére boldogan pakoltuk a zsákokat, hiszen jön a nyár, akkor több ennivaló vásárlására van szükségünk, mivel a nyári szünet miatt, a két iskola konyhájáról kiesik az ételmaradék. 

 Saújhely, 2015. 05.27.                                                                  KÖSZÖNJÜK!                                                                      

 

 

 

 

A 2010-es árvíz idején ismerkedtünk meg egy vérbeli állatbaráttal, a budapesti Kerekes Gyurival. Azóta többször nyújtott segítséget számunkra: kaptunk tőle egy lakókocsit, amit irodának használunk, örökbe fogadott két reménytelennek tűnő idősebb kutyánkat, most pedig önzetlenül összekötötte két kennelsorunk végeit, kapubejárattal, hogy az itt elhelyezett kutyáknak legyen egy kis futtatójuk. Már kipróbálták, nagyon jó, persze irigy csaholások közepette történt mindez. 

                                                                         Gyuri drága! Nagyon köszönjük!

 

 Trefort Ágoston Szakképző Iskola adománya

A Trefort Ágoston Szakképző Iskola diákjai, tanáruk Erdélyiné Király Margó közreműködésével nagyon kellemes meglepetésben részesítették alapítványunkat. Összegyűjtöttek 15.000,- Ft-ot kutyaotthonunk kutyái részére. Ők már többször meglátogatták kutyáinkat az elmúlt években, elvitték sétálni őket.

Köszönjük szépen ezt a nagylelkű gesztust, a pénzből a kutyák részére fogunk száraztápot vásárolni. 

 

 

 Egy kis szalma

 A Mandulás-hegyi Kutyaotthon meglepett minket egy kis szalmával. Ez mindig jól jön, a kutyák nagyon szeretik. Mint a fotó is mutatja, van aki már oda is kucorodott.

 2015.02.28.                                                                                                        Köszönjük szépen!

 

 

 Svájci adomány

2015. február elején  Svájcból, a Susy Utzinger  alapítványtól érkezett 7  db csomagszállítmány, melyben takarók, edények, pórázok, nyakörvek, száraztáp, játékok voltak. Mindent nagyon jól fogunk tudni hasznosítani.

2015.02.09.                                    Köszönjük szépen!

 

 

 

Újabb kutyaházak
 A Vigyél Haza Alapítvány a Hangya Közösség kezdeményezésére újabb kutyaházakkal lepett meg bennünket. Nagyon örülünk, mert jó néhány kutyaházunk már ugyancsak cserére szorul.                                                                                    Köszönjük szépen!

 2015.február09.

 

 

 KUTYAHÁZ-ADOMÁNY

A Hangyaközösség jóvoltából csodálatos kutyaházakat kaptunk (téliesített, függönnyel ellátott, takaró van benne, könnyű takarítani...). A kutyák egyből elfoglalták, volt, aki ki sem dugta az orrát a függöny mögül, bár a többség a napsütés miatt, egyelőre inkább a tetőn pihent. Nagyon szépen köszönjük ezt a rendkívüli támogatást. 

 2015. január 15.

 

 

 

 

 ADOMÁNYOK!

A napokban a Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítványtól, svájci adományozó révén, Rónay Ferenc  közreműködésével, nagyobb mennyiségű adományban részesült kutyaotthonunk. A csomagokban tápok, takarók, fekhelyek, szállító boxok és egyéb olyan hasznos dolgok voltak, melyeket remekül fogunk tudni hasznosítani kiskutyák és nagykutyák esetében egyaránt. A mai napon a gyepiről átvettünk két kis kölyök kutyust, akiket már egy puha takarón tudtunk elhelyezni.

                                                                      Köszönjük szépen!

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zúzottkő adomány

A Colas Északkő Kft. már többször biztosított számunkra kedvező áron zúzottkő vásárlási lehetőséget,  de adományként is hozzájutottunk a kavicshoz. Most is ez történt, amikor 15 t zúzottkő adományban részesített bennünket. Ennek nagy hasznát vesszük, mivel a kutyaotthon területe a Ronyva patakkal van azonos szinten, ezért csapadékos időben nagy a sár. Úgy a kutyák alatti terület, mint a közlekedő utak folyamatos feltöltésre szorulnak. 

Hálásan köszönjük. 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TÁPADOMÁNY!

Felhívásunkra, mely szerint kutyaotthonunk gondban van, mivel elapadtak az adományok, viszont megnövekedett az eblétszám, elsőként Ignáth András vállalkozó jelentkezett a segítségnyújtással, és 20 zsák táppal lepte meg kutyáinkat. Előzőleg a családtagjai már jártak nálunk, és soha nem jöttek üres kézzel, szintén száraz tápnak  örülhettek a kutyáink. 

Nagyon szépen köszönjük. 

______________________________________________________________________________________

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________

 

2013. első hónapjaiban először volt alkalmunk kipróbálni, milyen a szalma a kutyák alatt. Kiválónak bizonyult, a kutyák is nagyon élvezték. Két adományozót illeti a köszönet, Derzó Réka és Sárosi Zsolt állatbarátot, valamint Timkó Evelint, aki alkalmi segítőként és közvetítőként is közreműködött. 

Köszönjük szépen. 

____________________________________________________________________________________

 2012. augusztus hónapban Ádám Csaba László és párja 2 zsák száraz táppal lepték meg kutyaotthonk kutyáit. Ez nagyon jókor történt, mert a nyári iskolai szünetben nincs lehetőség a közintézmények konyháiról ételmaradékhoz jutni, és a kutyák etetése komoly kiadással jár. 

Köszönjük szépen! 

________________________________________________________________________________________

  Az AMC-TRUPER Kft. Sárospatakról már több alkalommal lepett meg minket különböző adománnyal. Így történt ez most is, amikor meglátogatta kutyaotthonunkat a tulajdonos a gyermekeivel. A srácok tolmácsolták, mire lenne szükségünk, s pár nap múlva már jött is az autó és kiváló minőségű raklapokat, ponyvát, talicskához kerekeket kaptunk. Nagyon szépen köszönjük nagylelkű támogatásukat, igazán jó hasznát vesszük mindennek. 

2012. május hó

 

 

 ________________________________________________________________________________

2011. december 8-ánfutár érkezett a Gálpetshop-tól, és 2 zsák finom táppal lepte meg kutyáinkat. 1-2 kíváncsi eb rögtön meg is nézte, mi az. Hamarosan meg fogják kóstolni, kíváncsiak vagyunk, mennyire fog ízleni.

                                                                                                  Köszönjük nagylelkű támogatóinknak

_________________________________________________________________________________

 Mint tudjuk, sajnos, a menhelyek telt házzal működnek, s újabb kutyákat nem tudnak befogadni. Így jártak azok a miskolci állatbarátok is, akik két kiskutyát találtak a nyáron, s nem volt befogadó lehetőség.  Végül minket kerestek meg, és szorítottunk nekik helyet. 

Ez a kedves pár azóta Miskolcról!!! rendszeresen látogatja kutyaotthonunkat, mindig hoznak ennivalót, takarót és a délutánt a kutyák sétáltatásával és egyéb munkákkal töltik. 

Számunkra ez a lelkesedés ritkaságszámba megy!!!!

Hálásak vagyunk, mert minden segítő kézre borzasztóan nagy szükségünk van.

2011. október

 ________________________________________________________________________________________

Kocsis Zsuzsi és a Könyvesboltot látogatók mindig félretesznek egy pár forintot, hogy kutyáink részére hozzájáruljanak az etetésükhöz. Így volt ez most is. Köszönjük szépen.

_________________________________________________________________________________________

Sajnos, az alapítványunknál ténykedők nem beszélnek nyelveket. Az angol nyelvű levelezéseinkben Pásztor Eszter nyújt önzetlen segítséget.  Nagyon szépen köszönjük. 

________________________________________________________________________________________

 A TESCO-GLOBÁL ZRT igazi állatbarát. Számtalan árucikkéből - melyek emberi fogyasztásra már nem alkalmasak - rendszeresen részesülünk, melyet kutyáink etetéséhez használunk fel.

Ezzel nagyon sokat segítenek az állatok ellátásában, hiszen egyik legnagyobb költségtényező a kutyák élelmezése.

Nagyon köszönjük az Áruház vezetőségének és lelkiismeretes dolgozóinak, akik mindezt figyelemmel kísérik, és segítik az árukiadást. 

 _________________________________________________________________________________________
 
 
A Jane Goodall Intézet munkatársaival a 2010. májusi árvíz idején ismerkedtünk meg, amikor adományokkal felpakolva jöttek segíteni a helyreállítási munkákat. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, és részesülünk adományokban (főleg a kutyák alá ruhanemű formájában), amit el tudunk szállítani (ez a távolság miatt nem egyszerű).   
 
Köszönet mindenért.
 
_________________________________________________________________________________________
 
 
 
A Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatal a kezdetektől támogatja munkánkat, kezdve azzal, hogy térítésmentesen egy területet bocsájtott rendelkezésünkre, ahol kialakíthattuk kutyaotthonunkat. Ennek már 9 éve, s azóta is jó kapcsolatot ápolunk, hiszen a víz- és áramfogyasztásunkat közös  óráról biztosítják. Mivel közvetlen szomszédságunkban van a gyepmesteri telep, városunk különböző intézményeiből gépjárműjük szedi össze az ételmaradékot, s ebből részesülnek úgy a kutyaotthon, mint a gyepmesteri telep kutyái. Ez a segítség számunkra nagyon sokat jelent, mivel alapítványunk nem rendelkezik gépkocsival.
 
_________________________________________________________________________________________
 
 
A holland S.B.A állatvédő szervezet segítsége nélkül nem épülhettek volna meg azok a kennelek, amelyek most kutyáink zömének átmeneti otthont nyújtanak. Rendszeres támogatásuk nélkül nem értünk volna el olyan eredményt, amilyennel most büszkélkedhetünk. Kis kutyaotthonunk hálás minden segítségért.
 
 
__________________________________________________________________________________________