headerphoto
Örökbe fogadható
PDF Nyomtatás E-mail

ILKA

 
ILKA (szi.: 2014.01.) az állomáson szaladgált, de látták már a Húsáruháznál is egy kiflivel a szájában. Jelenleg menhelyünk lakója, ahová teljesen kimerülten érkezett (a fotó ekkor készült róla). Tacsi keverék lányka, aki kipihenve a fáradalmakat, másnap már sokkal bizakodóbban nézett ránk. Féreghajtás és bolhairtást követően előjegyeztük ivartalanításra. Ez után kerülhet sor örökbe adására. Kertes házba ajánljuk, esetleg bejárással a lakásba, vékony bundájára tekintettel.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MERLIN

 
MERLINT (szi.: 2013.12.) menhelyünkről fogadták örökbe picike kutyuskaként. Sajnos, a napokban visszahozták, mert kisbaba született!!! Kis termetű, tacskó méretű kisfiú, aki egy kicsit még megvan szeppenve, de már kezd huncutkodni. Termete miatt lakásban is tartható. Reménykedve várja végleges gazdáját.
Módosítás dátuma: 2015. augusztus 24. hétfő, 14:38
 
PDF Nyomtatás E-mail

  NEGRÓ

 
NEGRÓT (szi.: 2015.05.) gazdája egyszerűen kitette Karos buszmegállójában. Rendőrök adtak neki enni-inni. Még másnap is ott várta hűtlen gazdáját. Kicsit sovány, de vidám kislány. Jól beilleszkedett sorstársai közé. Felnőttként a közepestől nagyobb lesz. Kertes házba ajánljuk. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe, a költségeket alapítványunk vállalja.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PICUR

 
PICUR (szi.: 2014.01.) kutyust a gazdája bedobta a kutyaotthonba a kerítésen át!!! Ez nagyon megviselte, mert az óta sem lehetett megfogni, annyira fél. Egy madzag volt szorosan a nyakán, azt szerencsére sikerült levágni. Helyes kislány, próbál barátkozni, de lassan megy. Ha túljut az ivartalanításon, keressük végleges, gondoskodó gazdiját. Nagyobb tacskó méretű, szép kiskutya.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 FITOS

 
FITOS (szi.. 2013) közvetlenül a gazdájától került általunk az állatorvoshoz emlődaganattal. Annyira el volt hanyagolva, hogy kérdéses volt a műtét sikere. Szerencséje volt, sőt, az óta már ivartalanítva is lett. A szőre hiányos volt, ő maga elég soványka, mára már a szőre gyönyörű (még a fülén van egy kis szőrhiány), szépen meghízott és nagyon jókedvű, aranyos kutyuska lett. Hosszú szőrű tacsi-mix hölgyecske, aki lakásban is jól érezné magát, de ki-bejárással minden bizonnyal.Szépen sétál pórázon és nagyon szeret a közelünkben lenni.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 NÉRÓ

 
NÉRÓ (szi.: 2011.) férfias neve ellenére egy gyönyörű hölgy. Sajnos, a gazdái nem törődtek vele, állandóan az utcán volt. Noha nem bántott senkit, oltva, ivartalanítva volt (alapítványunk segített ebben a családnak!), mégis bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba, hogy a kutyát tüntessék el a közterületről. Néró jelenleg kutyaotthonunkban van, és tényleg egy roppant aranyos kutya, a légynek sem árt, a hangját sem hallani. Egy állatbarát családnál az udvar dísze lehetne. Kuvasz jellegű, hófehér bundájú gyönyörűség.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 HATTYÚ

 
HATTYÚT (szi.: 2014.) Szerencsről hozta egy állatbarát. Ez a kis pulilány igazán jobb sorsra érdemes. Nem neki való az állatok terelése, inkább családi kedvencként élné az életét. Önkénteseink megfürdették, lenyírták a nem odavaló szőrcsomókat. Egyszerűen gyönyörű lett. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BINGÓ

 
BINGÓ (szi.: 2015.01.) úgy gondolta, hogy kicsit megpihen a sétáló utcán. Játszott a füvön, heverészett a gyógyszertár előtt. Állatbarát vitt neki vizet és egy kis ennivalót. Bingó nagyon jámbor, csendes fiúcska, de mégis zavarta a járókelőket. Jelenleg kutyaotthonunk lakója. Ő is terrier jellegű fiúcska, lehet, hogy testvére a lányoknak? Jó természetű, nyugodt kutya. Kertes házba ajánljuk szerető gazdához.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BORA

 
BORA (szi.: 2015.01.) az utcán szaladgált, amikor állatbarát megsajnálta és lehozta a kutyaotthonba. Tökéletes mása Borcsának, talán csak a háta picit sötétebb. Terrier jellegű kislány, aki szintén vízimádó. Barátságos, játékos, de hiszen még szinte gyerek. Chip nincs benne! Két hét várakozási idő elteltével, ivartalanítási feltétellel örökbe adásra javasoljuk, gondoskodó gazdi mellé.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BORCSA

 
 BORCSA (szi.í. 2015.01.01.) Borisszal tanyázott a kutyaotthon előtt, amíg eldöntötték,hogy bekérezkednek.Borcsa terrier jellegű kislány, szívesen van az ember közelében. A kutyákkal rögtön megtalálta a közös hangot. Kedveskedő természetű, szereti a vizet, ami ebben a melegben nem is csoda. Amennyiben a gazdája két héten belül nem jelentkezik érte, örökbe fogadásra ajánljuk szerető gazdi mellé. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe. A fotón huncutul kacsintott egyet.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 JAKAB

 
JAKAB (szi.: 2008) egy terepjáróból lett kitéve egy gátépités területén városunk határában.  Szegénykén alig van szőr - feltehetőleg rühes. Úgy látszik, benzinre még futja, de a kutya orvosi kezelésére már nem. Pedig egy injekció és egy Tik-takos fürdés a titok. Ezeken már túl vagyunk, szépen gyógyulnak a sebek, itt-ott már nő a szőr is. Tudjuk, hogy a rút kiskacsából hattyú lett, igy lesz ez most is. Jakab egy roppant kedves kisfiú, tele van bizalommal az ember iránt. Szépen sétál pórázon. A kora miatt kevés esélye van az örökbe fogadásra, de láttunk már csodát, most is elkelne belőle egy kicsi. Jakab kis termetű, szőrmók... mi szeretjük az ilyeneket ugye?
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BENJI

 

BENJI (szi.: 2014) a kutyaotthon szomszédságában levő telken hozta világra 9 kicsinyét.  Önkéntesek találtak rájuk kutyasétáltatás közben. Kalandos volt a megmentésük, mert először a kölyköket hoztuk el a mami távollétében, majd másnap mentünk el a mamihoz, hogy enni adjunk neki, de ő ugatva fogadott. Amikor visszamentünk egyik kis kölykét használva csalinak, nem volt  "otthon", de némi fütyörészés után előrohant. Azonnal odament a pciinyéhez, és innentől bizalmába fogadott minket. Szépen jött pórázon, állandóan figyelve a kölykét ill. vezetőjét. A kapunk előtt már átölelte a lábát is. A kicsikéi boldogan vették birtokukba a "tejcsárdát". A kicsik 1 hónaposak lehetnek, szeptembertől lehet őket örökbe fogadni. A mami szeptember-október hónapban lesz ivartalanitva. Benji külseje filmsztárokat idéz, ilyen tipusú kutyát keresnek családi filmekhez. Vajon akad majd örökbe fogadója?
 
PDF Nyomtatás E-mail

 STELLA

 
STELLA (szi.. 2015.03.) a temetőben árválkodott, amikor egy arra járó rátalált. Ő az a tipikus esélytelen küldejű kutyuska, akire kevésbé figyelnek fel. Pedig, ha jobban megnéznék, felfedezhető a szépsége, amit a fotó nem ad vissza igazán. Kis-közepes termetűnek véljük felnőttként. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe.
Módosítás dátuma: 2015. augusztus 12. szerda, 18:21
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SÁRI

 
SÁRI Rozi mami kedvenc kislánya (szi.: 2015.02.21.). Őt egrecéroztatja a legjobban. Nagyon szép, eleven, mozgékony kicsi kutya. Apró termetű, terrier jellegű, lakásban tartásra kiválóan alkalmas. A pórázon való sétát még meg kell tanulnia. Kizárólag ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe. A költségeket alapítványunk vállalj.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ÁRON és NOÉ

 
Ezt a két kiskutyát a Zsólyomkán tették ki egy dobozban a patak partján. Aki rájuk talált lefényképezte őket, majd a kutyákat a sorsukra hagyva hazament és feltette a facebookra.... azzal, hogy valaki segítsen rajtuk!!!Több mint kétezren látták, de senki nem ment értük. Ha nem hívnak minket telefonon, mi sem tudtunk volna róluk, hiszen nem a számítógép előtt, hanem a kutyaotthonban töltjük az időnket. A két kiskutya jelenleg nálunk van, az Áron és Noé nevet kapták (szi.: 2015.03.01.), életre való, helyes kisfiúk. Jelenleg megfigyelési idejüket töltik, bolhátlanítva, féregtelenítve lettek. Gazdára várnak. Áron a nagyobbik, rövid szőrű, Noé a kisebbik, hosszabb bundával.
Módosítás dátuma: 2015. július 27. hétfő, 09:48
 
PDF Nyomtatás E-mail

 FÉLIX

Ezt a helyes foxterrier fiúcskát (szi.: 2014.01.) a menhely kerítésén át dobták be, nem törődve azzal, hogy a többi kutya akár szét is tépheti. Nagyon rémült volt, csak nagy sokára tudtuk megfogni. Rögtön orvoshoz vittük, mivel az egyik szeme sérült volt. Sajnos egy régebbi ütés okozta a sérülést, már nem lehet változtatni rajta. A látását nem zavarja, egy kis szépséghiba csupán. Miután evett, megnyugodott, szépen megy pórázon, és az is kiderült, hogy egy játékos kedvű kutyuska. Értelmes, kedveskedő természetű. Oltva, chipezve adjuk örökbe ellenőrizhető helyre.

 
PDF Nyomtatás E-mail

BERRY

 
A miskolci gyepiről a Mandulás-hegyi kutyaotthonon keresztül került hozzánk ez a helyes fiúcska. Megoszlanak a vélemények a fajtáját illetően, de ridgeback-boxer keverék a legjellemzőbb rá. Talán picikét soványka, de jó étvágyú kutyus. Fiatal (szi.: 2012), nagyobb termetű, barátságos természetű kutyus. Eddig kennelben volt, a láncot nem bírja, viszont pórázon szépen megy. Megtörtént az ivartalanítása, nagyon okosan viselkedett a dokinál is. Kizárólag lenőrizhető helyre   adjuk örökbe, kertes házba.
Módosítás dátuma: 2015. június 26. péntek, 19:30
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MARY

 
Állatbarát kapujában keresett menedéket ez a kölyök. A nyakára egy bicikli-gumibelső volt rátekerve. Ebben a melegben nem sokáig bírta volna, hiszen már így is kezdett a nyaka kisebesedni! Közepes termetű, fiatal (szi.: 2014.12.) kislány, nagyon érdekes, előreharapásos fogazattal. Ha nem lát minket, hangosan sírdogál.  Mary túlesett az ivartalanításon, amit remekül viselt, ma már kint szaladgál a többiekkel. Megbízható, ellenőrizhető gazdit keresünk számára.
Módosítás dátuma: 2015. július 06. hétfő, 10:18
 
PDF Nyomtatás E-mail

 TOPI

 
A miskolci gyepiről lett kimentve ez a helyes fiúcska. Eddig nem sikerült neki gazdát keresni, pedig jópofa külseje - basset hound-féle - és nagyon kedves, barátságos természete ajánlkozik erre. Fiatal (szi.: 2012) közepes termetű - 22 kg, 48 cm magas -, vaskos külsejű, jelenlegi Gabi nevű hasonló külsejű lányunkkal van egy kennelben nagy barátságban. Pórázon szépen sétál. Kertes házba   ajánljuk házi kedvencnek.
Módosítás dátuma: 2015. június 16. kedd, 19:25
 
PDF Nyomtatás E-mail

NÁNDI

 
A kutyaotthon magas kerítése ellenére, ezt a viszonylag nagyobb termetű kutyát át tudta tenni gazdája. Nem lehetett egyszerű, mivel a kutyát egy bokor alatt találtuk meg, remegve. Pórázon nem tud menni, ettől eltekintve egy szép és nagyon kedves fiatal (szi.: 2014.05.), pacsit osztogató fiú. Egy nagyon enyhe staffis beütése lehet. Egy nagy futtatóban van sok kisebb kölyökkel, és nagyon jól megférnek egymással. Nem alkalmas házőrzésre, inkább családi kedvencnek ajánljuk, kertes házba.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MAZSOLA

 
A Ronyva partján találták ezt  kiskutyát, éppen megharapta egy n. juhász a hátsó combján. Elég mély  seb, de be fog gyógyulni. Talán ez az élmény az oka, hogy morog a többiekre, picit félénk. Vizsla-szerű kislány (szi.: 2015.02.), felnőttként nagyobb termetű lesz. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe, a költségeket alapítványunk viseli.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 AKELA

 
Ezt a kislányt (szi.: 2015.02.) fiú testvérével együtt találták a Sajó mellett állatbarátok. Jelenleg együtt vannak egy kennelben, ha letelik a megfigyelési idő, egy nagyobb futtató lesz az átmeneti otthonuk.  A kislányt ivartalanítási feltétellel (alapítványunk vállalja a költségeket) adjuk örökbe. Kertes házba ajánljuk, mivel feltehetőleg nagyobb méretű lesz.
Akela nagyon szép kislány lett, rövidesen sor kerül az ivartalanitására. Közepes termetű, de még növésben van. A külseje picit hasonlit a huskyra. 
Módosítás dátuma: 2015. augusztus 03. hétfő, 20:14
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PICI

 
Ennek a kedves kutyusnak meghalt a gazdája. A rokonoknak nem kellett, jelenleg menhelyünk lakója. Pici (szi.? 2010) oltva, chipezve reménykedik abban, hogy még rámosolyoghat a szerencse egy gondoskodó gazdi személyében.  Közepes termetű, kicsit vaskosabb megjelenésű hölgyike, vastag bundával, jóságos pofikával. Az ivartalanítása már megtörtént, jelenleg lábadozik. Elég éber kutyus, hiszen eddig is figyelnie kellett a portán történtekre.
Módosítás dátuma: 2015. május 25. hétfő, 18:34
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ROZI  

 
 Rozi beköltözött egy üresen álló házba, hogy világra hozza kölykeit. Szerencsére, a szomszéd állatbarát volt, és a gondjaiba vette a kis családot. Örökbe fogadni nem tudta, mert már volt kutyája. Jelenleg nálunk vannak. Nagyon helyes kis kutya (szi.: 2014), kicsike termetű, és a kölykei is picikék. Rozi elő van jegyezve ivartalanításra. Kicsi termete miatt lakásban tartásra is alkalmas, de kinti-benti kutyának mindenképp. Pórázon szépen sétál.  
Módosítás dátuma: 2015. július 27. hétfő, 09:55
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SOMA

 
Ez a  picit idősebb kutyuska (szi.: 2007) egy iskola udvarán vélt otthonra találni, ami egy ideig sikerült is neki, azonban a közösség ezt mégsem tűrte, s Somának mennie kellett. Menhelyünkön talált - reméljük csupán átmeneti - otthonra. Végtelenül nyugodt, barátságos hölgyecske. Bolhaallergiája van, ami a kezelés hatására szépen gyógyul. Ha kinő a szőre, idősebb ember mellé ajánljuk társnak. Viszonylag kis termetű, dús bundájú kutyuska. Nem ugatós, de már hallatta a hangját. Éber, figyelmes, és hálás, ha megsimogatjuk a buksiját. 
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SZABI

 
Ha közös udvaron lakókban változás történik, úgy látszik, a kutyának mennie kell. Így járt ez a kis terrier jellegű (szi.: 2010) kis testű fiúcska is. Helyes, barátságos, bár picit mintha félne a felé nyúló kéztől!!!, de nem kap az ember keze után, noha azt mondták, hogy megkapta a gyereket??? Jelenleg tanulmányozzuk a természetét, örökbe fogadásra úgyis csak oltását, chipezését követően ajánljuk. Rövid farkincája van és különleges színű a szőre.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 DANI

Telkibányán az autós pihenőben találták turisták ezt a kedves kutyafiút (szi.: 2010), a nyakába marhalánc volt belenőve!!! Komoly szervezés eredményeként most kutyaotthonunkban lábadozik, a nyakán körbefutó mély seb folyamatos kezelést igényel. A kutyus nagyon barátságos, bizalma az ember irányt töretlen(?!), reméljük, hogy e megpróbáltatását követően jelentkezik valaki, aki gondoskodó gazdája kíván lenni Szerencsés Dánielnek.

Dani sebe csodálatosan gyógyul. Kedves, hálás kutya. Lassan szűk lesz neki a kennel, viszont úgy látjuk, hogy inkább egyedüli kutyának való. Szép, nagy kutya, különlegessége, hogy a bal füle hegyes, míg a jobb lefelé mutat. Éber, kiváló házőrző lehet. Pórázon szépen sétál. A nyaka begyógyult, viszont mivel nem lehet más kutyákkal összerakni, kénytelenek voltunk láncra kötni. Ezt a "problémát" sétáltatással oldjuk fel. Dani várja szerető gazdáját, aki élete végéig gondoskodik róla.  

Módosítás dátuma: 2015. június 01. hétfő, 09:20
 
PDF Nyomtatás E-mail

 NELLI

 
Ez a  szép kis kutyacsalád a miskolci gyepi halálsoráról lett megmentve. A mami  (szi.: 2013) középtermetű, egyelőre nagyon visszafogott, szomorú és kimerült. A kölykök - 5 kislány és 1 kisfiú - nagyon szépecskék, kb. 6 hetesek lehetnek, értük 2-3 hét múlva lehet jelentkezni. Ha a gyerekek kirepülnek, a mami is várja szerető gazdáját. Mivel Nelli egyáltalán nem kommunikál, hosszú időnek kell eltelni, hogy örökbe fogadásra ajánljuk. Akkor is majd kifejezetten gondoskodó,  megértő gazdijelölt jelentkezését várjuk, aki a kutyát kizárólag családi kedvencnek szánja.
Módosítás dátuma: 2015. május 25. hétfő, 18:40
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PAMACS

 
Pamacsnak meghalt a gazdája, és rögtön az utcára került. Állatbarát figyelt fel rá, így került menhelyünkre. Picit tartózkodó volt, talán félt is, amikor azonban megtudtuk a nevét, és szólítottuk, látni kellett volna az örömét, hogy ismerjük. Ezzel fogadott abszolút el minket. Helyes hölgyike (szi.: 2011), kis jóindulattal hasonlít az ír szetterhez, legalábbis a lábán levő rojtok miatt. Családi kutyának ajánljuk, ivartalanítását követően, a termete miatt kertes házba. Szereti más kutyák társaságát, jelenleg egy futtatóban van fiúk-lányok társaságában.
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:53
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MACKÓ 

Mackót (szi.: 2012.) már 2014 őszétől látták a városban pl. a Lidlnél, majd a Bercsényi utcában. A gyepmester fogta be, így került hozzánk. Bizonyára akár mordnak nevezhető külseje miatt tartottak tőle, de ez a mord külső érző szívet takar. Igazán kedves kutya, azonban fél a bottól. Bizonyára bánthatták! Nagy termetű fiatalember, olyan akita külseje van, csak rövid a farkincája. Nagyon tekintélyes lenne, jól mutatna egy kertes ház udvarán. Egyelőre még nem hallatta a hangját, szépen megy pórázon, más kutyák sem érdekelték. Egyelőre láncra van kötve, amit jól visel. Oltva, chipezve van. Kutyához értő, következetes gazdi jelentkezését várjuk. Mackóról kiderült, hogy egy huncut fiú, tud mosolyogni, és incselkedni a gondozójával. Igazán szeretetre méltó kutya.

Módosítás dátuma: 2015. április 18. szombat, 09:40
 
PDF Nyomtatás E-mail

 DIXI

 
Dixi Miskolcról került hozzánk, a gyepmesteri telepről, altatás elől mentették ki. Jó kondícióban volt, de kicsit meg volt szeppenve. Egy kennelben helyeztük el, ahol több kutyával kellett osztozkodnia. Nagyon udvariasan, alkalmazkodóan fogadta helyzetét. Mára már nagy játékok folynak, már hallatja a hangját, biztosan jó jelzőkutya válik belőle. Szi.: 2012., oltott, chipezett fiatalember. Nagyobb termetű, kertes házba ajánljuk. Kedves, szeretetre vágyó kutyus.
Módosítás dátuma: 2015. április 14. kedd, 10:34
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LORA és LOLA

 Lora és Lola két testvér (szi.: 2014 02.). A Bodrog-parton találta a sárospataki menhely vezetője, de helyhiány miatt nem tudta elhelyezni.  Kis termetűek (7-10 kg, 34-38 cm marmagasság), élénkek, kedveskedőek. Jó jelzőkutyácskák. Persze, kedvtelésből is lehetne őket tartani, csak azért, mert megérdemlik. Jó lenne, ha kapnának egy esélyt szerető gazdi mellett élni. Bizonyára meghálálnák a gondoskodást.  Mindkettő túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja gondoskodó gazdáját.
Módosítás dátuma: 2015. április 22. szerda, 09:45
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PÁFRÁNY

Páfrány (szi.: 2014.01.) másodmagával lett kitéve a MOL-kútnál. Olyan mudi külsejű, élénk, barátságos kislány. Közepes termetű, hosszabb szőrű. Jelenleg egy kennelben van Hunor nevű kutyánk társaságában, és nagyon jóban lettek. Ez a barátság még Hunorra is jó hatással volt, mert mintha megbátorodott volna kissé. Akár  együtt is örökbe fogadhatók lennének, kertes házban tartással. Páfrány túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja szerető gazdáját. 
Módosítás dátuma: 2015. február 22. vasárnap, 11:20
 
PDF Nyomtatás E-mail

 HEIKE 

HEIKE (szi.: 2014. 08.) egy nagyon különleges külsejű, csivavás pofikájú, kis termetű kislány. Aki ritka, érdekes kutyuskát szeretne, jöjjön és nézze meg, érdemes. Kedveskedő természetű, barátságos, élénk, nem félénk. Ideális lenne, ha ki-bejárással tartaná új gazdája, mert vékonyka bundája miatt, a hidegben jobb lenne meleg helylen töltenie.Heike ivartalanítása megtörtént, jöhet a szerető gazdi.              
Módosítás dátuma: 2015. július 09. csütörtök, 19:30
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BELLA

Bella az utcán kóborolt, ugyan etette valaki, de befogadni nem akarta. Egy betelefonáló azt jelezte, a gyerekek félnek tőle... Szóval, Bella a légynek sem árt, kölyök még (szi.: 2014.04.), roppant barátságos, kedves kislány. A termeméből ítélve felnőttként inkább nagyobb méretű lesz, ezért kertes házba ajánljuk. Terrier jellegűnek mondanánk, a szőre olyan őszi falevél színű, picit hullámos, a pofiján pedig szakálka van. Bella túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja godoskodó gazdáját. Még most is kölyök. aki nagyon jól érzi magát egy nagyobb futtatóban, társaival együtt.

Módosítás dátuma: 2015. március 21. szombat, 10:51
 
PDF Nyomtatás E-mail

 TONI  és TEPERTŐ

 
Egy testvérpárt dobtak ki felelőtlen gazdái (Tony és Tepertő). Aranyos kisfiúk (szi.: 2014.04.), akik felnőttként legalább közepes, de inkább nagyobbak lesznek. Jelenleg egy nagy kifutóban játszanak a többiekkel, ahol sajnos, elég nehéz őket erre-arra tanítani. A tél még messze van, addig új gazdija sokat foglalkozhatna vele, ha most örökbe fogadná őket akár külön-külön, akár együtt. Kertes házba ajánljuk őket.
Toni és Tepertő szép, nagy termetű kutyák lettek. Szinte teljesen egyformák, csupán a lábukon levő foltok mennyisége alapján lehet őket megkülönböztetni.   Még mindig rakoncátlan ifjoncok, nevelésre szorulnak. Viszont külsejük alapján, egy kertes ház remek őrzői lehetnének.
Módosítás dátuma: 2015. március 09. hétfő, 15:28
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BUMERÁNG (BUMI)

 

Úgy látszik, előszeretettel tesznek ki kutyákat a Volánnál. Így járt ez a kis kölyök is. Noha közben ketten is elvitték, de úgy döntöttek, nem való lakásba, és visszahozták. Innen kapta a nevét is: Bumeráng (Bumi). Csinoska, kopószerű kislány (szi.: 2014.02.), aki egy kis-közepes termetű lesz felnőttként is. Csillogó a bundája, kedveskedő a természete. És igenis lakásban is elképzelhető, sőt, meglátásunk szerint, sokkal bensőségesebb a kapcsolat kutya és gazdája között a lakásban tartottaknál. Természetesen kertes házban is jól érezné magát, főleg, ha télen beengednék pl. az előszobába. Bumi túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja szerető gazdiját.
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:28
 
PDF Nyomtatás E-mail

 GINI

 
Ezzel az idősödő kutyussal bizony nem sokat törődött a gazdája. Kutyaotthonunk vezetője vette pártfogásába, vitt neki enni-inni. Gyors barátság lett a dologból, mígnem törtét valami, a kutya félénk lett, mire kiderült, a gazdája összeverte. Jelenleg kutyaotthonunk lakója, nagyon félénk, bizalmatlan, pedig kedves kutyus. Nagyobb termetű keverék (szi.: 2009) hölgy, aki egy kis gondoskodást követően nagyon hűséges lenne jövendő gazdájához. Ivartalanításra előjegyezve. Gini pár nap után már bizalommal viseltetik irántunk, gyorsan rájött, nálunk nem bántja senki. Örömében boldogan szaladgál, már amennyire a lánca engedi. Olyan állatbarát gazdit várunk, aki nyugodt öregkort biztosítana neki.
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:36
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LOBO

 
Egyik önkéntesünk gombázás közben látta meg ezt a kutyuskát. Keverék, pásztorkutya külsejű fiúcska. Borzasztóan félénk, önszántából talán ki sem jönne a házából. Jelenleg, hogy jobban meg tudjunk vele barátkozni, egyik egyszemélyes kennelünkben van. Itt jobban át tudjuk nézni a bundáját, ami tele volt kullanccsal. Reméljük, nem lesz gond belőle. Még nem tudtuk a korát megállapítani, de idővel erre is sor fog kerülni. Addig is hagyjuk, hogy megnyugodjon, érezze magát biztonságban. Lobo ugyan még nem tud sétálni, de már roppant boldogan csóvál, amikor bemegyünk hozzá egy kis simire. Nagyon soványka, egyelőre nem tud sokat enni. Fiatal (szi.: 2013.01.), a közepestől kicsit nagyobb,  kicsit schnauzeres a pofija. Kizárólag türelmes, igazi állatbarátnak ajánljuk. Lobo láncra lett kötve, amit kifejezetten élvez. 360 fokos fordulat állt be a viselkedésében és egyre szépül (!).
Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 09:27
 
PDF Nyomtatás E-mail

 FÜLES

 
Ezt a kis tacsi-keverék fiúcskát (szi.. 2012.01.) az Esze T. utcán látták már hetek óta, gazdi nélkül. Lehet, hogy csak udvarolt, de már kivívta többek rosszallását. Állatbarátok fogták meg és hozták el kutyaotthonunkba. Rengeteg kullancs volt benne, jelenleg megfigyelés alatt tartjuk, hogy nem volt-e köztük fertőzött. Barátságos, de picit tartózkodó. Amennyiben a gazdája ráismerne, kutyaotthonunkban megtalálhatja kutyáját. Ha két hét után sem keresi senki, örökbe fogadásra ajánljuk. Füles nagyon jól érzi magát nálunk, noha jelenleg láncon van. Szaladgál, hízeleg, ugat, szóval kedves, éber kutyuska. Ha messziről nézzük, olyan, mint egy mini német juhász?!
Fülest fél év után visszahozta örökbe fogadója, mert csirkéket tépett szét! Füles ebből kifolyólag olyan gazdit szeretne, ahol nincsen baromfi, vagy elkülönített udvaron tartják őket. Ugye van ilyen hely?
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:26
 
PDF Nyomtatás E-mail

BENI

Ezt a szép, német vizsla keverék fiút a gyepmester fogta meg Szikszón. A sátoraljaújhelyi gyepiről megszökött, és már több mint egy  hónapja rója a város utcáit céltalanul. A Lidl-nél etették állatbarátok, ezért egészen jó kondícióban van, de megfogni nem tudták, mert bizalmatlan volt. Mostanra sikerült egyikükkel olyan kapcsolatot kialakítani, hogy sikerült a megfogása. Jelenleg a menhelyünkön van, oltva, chipezve és végre megnyugodva. Fiatal (szi.: 2013.01.), nagyon barátságos kutya. Egyelőre egyedül van egy kennelben, de keresünk neki egy játszótársat. Vizslát kedvelő gazdira várunk, aki nagyobb sétákkal tudja biztosítani Beni mozgásigényét. 

Módosítás dátuma: 2015. június 16. kedd, 19:29
 
PDF Nyomtatás E-mail

GYÖNGYÖCSKE

 
Ezt a kislányt a gyepmesteri telepről vettük át, rettenetes állapotban. Elég hosszadalmas volt, amíg a szőre-bőre rendbe jött. Fiatal (szi. 2013.05.), középtermetű, játékos kedvű kutyuska. Már túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve  várja szerető gazdáját. Kertes házba ajánljuk.
Módosítás dátuma: 2014. március 06. csütörtök, 17:44
 
PDF Nyomtatás E-mail

 VÉNUSZ

 
Állatbarát találta ez a kicsike kutyuskát (szi. 2013.10.). Szép, zsemleszínű a bundácskája, valószínűleg felnőttként is inkább közepes termetű lesz. Nagyon huncut a természete, ami a fotón nem látszik!. Jelenleg egy kennelben van hasonló korú társaival, ahol nagyon jól érzi magát, hiszen egész nap megy a játék. Türelmes gazdi szükségeltetik, aki kellőképpen leköti az energiáját. 
Vénusz szép nagylány lett, most esett túl az ivartalanításon, oltva, chipezve várja új gazdáját.
Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 12:38
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

TARZÁN

Tarzánt bedobták a kutyaotthon területére, szerencsére, nem verekedett össze a láncon, ill. szabadon levő régi kutyáinkkal. Igazán jóindulatú, fiatal (szi.: 2012), terrier jellegű fiúcska. Volt egyedül kennelben, volt megkötve, jelenleg Gigi nevű kutyushoz került, ahol nagyon jól érzi magát. Barátságos, helyes pofa, különösen szélfútta bundája, amely nem igényel különösebb gondozást, persze néha egy alapos fésülködés nem árt. Kertes  házba ajánljuk. Tarzán egy mozgékony, játékos kutyus lett. A bundája és az egész termete kicsit a pumi félékre emlékeztet.

Módosítás dátuma: 2014. február 23. vasárnap, 11:40
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SZIVI

 
Szivi, ez a kopószerű kutyuska a Szív utcában vált feleslegessé, pedig nagyon helyes kislány (szi.: 2011.11.)Kis-közepes termetű, kellemes természetű kutya. Először picit visszafogottabban viselkedett, de hamar megbarátkozott a környezetével és jó jelzőkutyává vált.  Kertes házba ajánljuk,  de inkább nagyobbacska gyerek mellé. Már túl van az ivartalanításon, oltva, chippezve várja gazdáját.
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

BOBI

 
Bobi valószínűleg tüzijáték alkalmával szaladt világgá, majd talált átmeneti menedékre egy lakótelep bérházai között. Mint ilyenkor lenni szokott, valakik etették, valakik kővel dobálták, bottal piszkálták, amit nyilván nem tolerált. Ugyan nem bántott senkit, de erre hivatkozva hívták a gyepmestert, aki többször meglőtte, sikertelenül. Végül pártfogója lehozta kutyaotthonunkba ezt a kicsit félénk, ám nagyon kedves, fiatal (szi.: 2012.) fiúcskát. Sajnos, chip nincs benne, de a gazdája, ha szeretne továbbra is gazdája lenni, nálunk átveheti. Két hét elteltével, örökbe fogadásra ajánljuk, addig az oltásáról, chippezéséről gondoskodunk. Viszonylag nagyobb termetű, olyan ír farkas külsejű, borzos kutyus. Jelenleg láncon van, amit rögtön elfogadott, szívesen fogadja a simogatást, de óvatosan kell felé nyúlni, mert az előzmények ismeretében, megijedhet. Türelmes, gondoskodó gazdát várunk.
Módosítás dátuma: 2014. április 26. szombat, 10:30
 
PDF Nyomtatás E-mail

 TEA

 
Teát fiatal kutyusként fogadták örökbe, de gazdája elhalálozása miatt, visszakerült hozzánk 8 év után. Jó dolga lehetett, mert nagyon kedves, barátságos kutya. Ivartalanított nőstény hölgy, különleges, hamvas szürke bundában, egyik fülén pici pamaccsal. Német juhász keverék, kertes házba való. Idősebb állatbarátnak, társnak ajánlanánk ezt a nyugodt kutyát.  (szi.: 2005.)
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:56
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MIRA

 
 Mira a másik kislány, akit a Volán mellett dobtak ki és hagyták magára. Kis termetű, csinoska kislány (szi.: 2012.12.). Ő volt az élénkebb, bátrabb. Ez bizonyára a kora miatt volt így. Hamar megbarátkozott, ma már vígan játszadozik kennelbeli társaival. Már túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve van, így várja szerető gazdáját.  A termete miatt, akár lakásban is elképzelhető, vagy a kertben, bejárással a lakásba, hogy közelebb legyen a gazdihoz. Mira már gazdára talált, de éppen a minap került vissza menhelyünkre, mert ásott(!) a kertben. 
Amikor elmentünk a kutyáért, megnéztük az udvart: a kapun belépve egy kis betonozott előtér, majd egy járda a hátsó teraszra. Mindez egész nap ki van téve a napsütésnek. El lehet képzelni, mennyire forró lehet. Nyilván ezért ásott pl. a rózsabokor alatt, mert ott remélt némi hűvöst. Az udvar többi része be van ültetve virággal, ami nagyon szép, csak éppen a kutyának nincs helye. Amikor beléptünk, meg volt kötve, nem ugatott, csak csendben örvendezett nekünk. 
Tehát, Mira nem ugatós, kedves, kis termetű kutyuska, aki ás a kertben. Ezzel együtt keressük azt a szerető gazdit, aki pl. egy kis sétával oldja a magányát, és biztosít neki a kertben egy kis árnyékos helyet. 
Módosítás dátuma: 2015. április 20. hétfő, 19:25
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MOLLY

 
 Három kutyust tettek ki a Volán mellett, Molly is köztük volt. Talán ezért olyan félénk, pedig szép, fiatal kutyuska. Gyorsan átesett az ivartalanításon, oltva, chippezve lett. A kennelben már szépen megbarátkozott a többiekkel. A sétát még gyakorolni kell, és több türelemmel kell vele foglalkozni.(Szi.: 20125. 06.) Mivel fiatal kutyuska, bizonyára hamar túljut a megrázkódtatás okozta sokkon. Kis-közepes termetű, de inkább kertes házba ajánljuk, esetleg bejárással a lakásba, hogy  közelebb legyen a gazdihoz. Molly már régen elfelejtette, milyen hányatott sorsa volt. Játékos, kedves, sétálni szerető kutyuska lett. Most már igazán jöhetne egy kedves gazdi.
Molly ugyan már gazdára talált, de vissza kellett hozniuk, mivel a családfővel nem barátkozott meg. Úgy néz ki, hogy fél a férfiaktól, bizonyára bánthatták. Szóval, olyan gazdit keresünk, akitől Molly nem fél, erre az örökbe fogadás alkalmával oda kell figyelni.
Módosítás dátuma: 2014. november 19. szerda, 11:54
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MANÓCSKA

 
 Ez a kis kölyök (szi.: 2012.11.) a gyepmesteri telepre lett bedobva annak ellenére, hogy a kapunál - ugyan láncon - egy pittbull kutya van megkötve. Rettegve figyeltük, mikor szalad oda hozzá, s tragédia lesz a sorsa. Jelenleg nálunk van, olyan kennelt találtunk számára, ahol két másik kutyussal töltheti az idejét. Nagyon jól van, élénk, játékos kislány, picit terrier jellegű pofikával.  Már ifjú hölgyike, középtermetű lett,  ivartalanítva, oltva, chippezve várja gazdáját. Manó a legaranyosabb kutyus. Nagyon jó természete van, ő a pótmamája az összes bedobott kiskutyának, játszik velük, vigyáz rájuk.    
Módosítás dátuma: 2015. február 16. hétfő, 10:06
 
PDF Nyomtatás E-mail

 VICA

 
A gyepmesteri telepen szaladgált rémülten a többi, láncon levő kutya között. Féltettük, hogy valamelyik elkapja. Jelenleg kutyaotthonunk lakója ez a csinoska (szi.: 2012.01.), sima szőrű, foxi-keverék kislány. Mutatós a bundácskája. Amint áthoztuk, rögtön beült a kutyaházba, s onnan pislogott kifelé. Mára már élvezi az ittlétet, szívesen megy sétálni. Jó kondícióban van. Vica túl van az ivartalanításon, oltva, chippezve várja szerető gazdáját. Vica ugyan gazdára talált, de már újra menhelyünk lakója. Az a fránya csirke(!), meg közben kiderült, hogy volt egy kis epilepsziás rohama. Most megfigyelés alatt tartjuk, hogy kikérjük az állatorvos véleményét. Reméljük, ez nem lesz akadálya annak, hogy felelős gazdára találjon.
Módosítás dátuma: 2015. április 12. vasárnap, 17:51
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3