headerphoto
Örökbe fogadható
PDF Nyomtatás E-mail

 CSUTAK

 
Állatbarátok találtak rá a kórháznál, ahol éppen egy hölgy táskáját szimatolta. Boldogan fogadta a jutalom falatot, majd az üzletből a szalámit is. Nagyon kicsike (4-5 kg) kislány és nagyon bolhás, szi.: 2015.01.01. Holnap fogjuk kezelésbe venni, ma csupán egy kis fésülködésre volt idő, örült neki, meg kapott egy kis kötött kabátot, mert fázott. Kedves kiskutya, az a rút kiskacsából hattyú típus. Ivartalanítását követően ajánljuk örökbe fogadásra, és kifejezetten lakásban tartásra.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MOLLY(1)

 
Mollynak a gazdája külföldre utazott, egy hét nem volt elég arra, hogy kutyájának gazdát találjon, ezért a gyepin kötött ki ez a helyes, shar-pei keverék kislány (szi.: 2014.04.02). Eddig bérházban élt, fűtött szobában, különben is fázósabb a rövid szőrével, most kabátkában is didereg a kennelben. Sajnos, nem szereti (vagy nem ismeri?) a többi kutyát, ezért morog rájuk. Ez gond, mert nem tudjuk társaságba betenni. Velünk barátságos, még ismerkedünk vele. Ivartalanítását követően ajánljuk örökbe fogadásra. Előélete miatt, nagyon értékelné a meleg lakást. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BOGÁNCS

 
Sátoraljaújhelyen a Dókus utcában találták ezt a pulifiúcskát.(szi.: 2013-14(?). Chip száma. 900164000178495, sajnos, nincs regisztrálva. Először nagyon komoly volt, de már másnapra megnyugodott, boldogan jön az ember elé, jó étvágya van, ugat. Mivel nagyon kedves kutyus, elsődlegesen a gazdáját szeretnénk megtalálni, azonban két hét elteltével örökbefogadásra ajánljuk.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BIG

 
2015. 12. 20-án Sárospatak és Sátoraljaújhely között találták ezt a beigle fiúcskát elütve az úton. Sokkos állapotban került menhelyünkre, szerencsére az orvosi vizsgálat nem mutatott törést, ám külső-belső zúzódásokat szenvedett. Az eltelt idő alatt rengeteget javult az állapota, már a sérült hátsó lábát is leteszi séta közben. Nagyon szép kiskutya( szi.: 2011), szívesen fogadja a simogatást, imád sétálni és elfogadott egy kis kutyatársat is a kennelben. Sajnos, nincsen benne chip, és eddig nem jelentkezett érte a gazdája. Tudjuk, ez a fajta állandóan menne, de hát vadászkutya! Megfelelő gazdát szeretnénk számára találni.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LOTTI

 
Lotti (szi.: 2014.01.01.) állatbarát által került menhelyünkre. Falkában kóborolt az utcán. Kislányként veszélyben volt a nemkívánt szaporulat miatt. Vizsla külsejű, barátságos kutyuska. Szereti a kutyatársakat, az embereket. Sajnos a menhely kutyái egyelőre nem fogadták el, alig tudtuk elhelyezni. Oltva, chipezve, ivartalanítva várja gazdáját. Családi kedvencnek ajánljuk, ki-bejárással, mert vékonyka a bundája. Lotti sokat változott. Délután el szoktuk engedni, hogy szabadon szaladgáljon. Ilyenkor boldogan futkározik, játszik Totóval. Ha nem engedjük el, akkor vág ilyen bánatos képet. 
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:39
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PEPE

 
PEPE (szi.: 2015.07.01.) labrador jellegű kisfiú. Állatbarát találta házuk kapuja előtt. Talán gazdit keresett magának ez a kis kölyök. Picit félénk, nem is lehetett a többi huncut kutya közé betenni. Reméljük, lassan megbátorodik. Masszív, szép kiskutya, felnőttként a közepestől nagyobb, a labradorokra jellemző picit teltebb alkatra számítunk. Kertes házba ajánljuk, de biztosan szívesen menne be a lakásba is a gazdihoz.
Módosítás dátuma: 2016. január 06. szerda, 19:50
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BORKA

 
Borkát (szi.: 2015.07.01.) állatbarát találta. Fiatal, őzike alkatú kislány. Picit gyámoltalan, ezt a többiek ki is használják. El kellett különíteni, nehogy bántsák. Felnőttként valószínűleg nem lesz nagy kutya, olyan csinoska marad. Igazi házi kedvenc lehet belőle. Kertes házba ajánljuk, bejárással a házba, hogy a gazdi közelében lehessen.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 GRÉTA

 
Grétát a kórháznál találta egy állatbarát. Kölyök még (szi.: 2015.06.01.), eléggé szeleburdi. Most tanulja a pórázon közlekedést. Még növésben van, felnőttként a közepestől nagyobb, csinos kislány lesz. Ivartalanítását követően ajánljuk örökbe fogadásra, kertes házba.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LIVI

 A sárospataki menhely vezetője találta ezt a roppant helyes kiskutyát. Olyan pincsi jellegű kicsi lány (szi.: 20014., 6 kg), aki már túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja szerető gazdáját. Szívesen lenne lakásban, szívesen aludna kanapén, szeret pórázon sétálni. A bal szemén egy gyógyulóban levő tályog van, lehet, hogy egy pici heg  megmaradhat, azonban a látását nem zavarja.

Módosítás dátuma: 2016. január 06. szerda, 19:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MASNI

Masni névre hallgat ez a kis-közepes termetű kislány (szi.: 2013.), azonban nem egy törékeny kiskutya, inkább olyan  amazon alkatú, strapabíró hölgyecske. Oltva, chipezve, ivartalanítva várja gazdáját. Sok minden történt már az életében, elhagyták, telepen tengődött, ezért hamar feltalálja magát. Élénk, mozgékony, de szívesen fogadja a simogatást. Igazán megérdemelne már egy kis gondoskodást az élettől. Kertes házba ajánljuk.

Módosítás dátuma: 2015. november 15. vasárnap, 18:07
 
PDF Nyomtatás E-mail

 DINI

DINI (szi.: 2015.01.) Sátoraljaújhelyen a Tokaji Ferenc utca sarkán húzta meg magát, ahol többen etették, azonban nagyon félénk volt, megfogni nem tudták. Végül az egyik állatbarátnak sikerült, és lehozta menhelyünkre. Gyorsan megbarátkozott, a vacsora után bevonult a kutyaházba pihenni. Már másnap barátságosan üdvözölt minket. Éber, jó jelzőkutya, ez a közepes termetű fiúcska. Kertes házba ajánljuk.

 
PDF Nyomtatás E-mail

  KOLETTE

 
Kolett (szi.: 2015.05.01.) szintén Benji kölyke, ő hasonlít a legjobban a mamira. Hosszabb lábú, nagyobb termetű kislány. Egyelőre jobban érzi magát kutyatársaival, mint az emberekkel. Barátkozni kell vele, hogy kedvesebb, játékosabb legyen. Ez a baj, ha sok a kölyök és kevés a gondozó, önkéntes, nem jut mindenkire kellő odafigyelés. Kolette szép nagy kislány lett, túl van az ivartalanításon. Már picit bátrabb is, de foglalkozni kellene vele. Kizárólag türelmes, igazi állatbarát gazdira várunk. Termete miatt, inkább kertes házba ajánljuk.
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:32
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ALIZ

 

Ez a picike kislányt (szi.: 2015.05.01.) a testvérével együtt Károlyfalván a kukoricásban találta egy állatbarát. Bár már 5 hónapos, mégis az egyik legkisebb a kölyökkutyáink között. Feltehetően felnőttként sem lesz a közepestől nagyobb, cca. 40 cm marmagasságú). Jól megállja a helyét a nagyobbak között, olykor meg kell védenie a jogos érdekeit. Aliz már elérte felnőtt méretét, kis-közepes termetű lett, és bár még mindig ő a legkisebb a többiek között, ez egyáltalán nem probléma nála.  Túl van az Ivartalanításon.   Kicsike termete miatt szívesen heverészne a szobában a kanapén. De jó lenne ilyen gazdira találni, meg persze olyanra, aki sokat foglalkozna vele. 
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:13
 
PDF Nyomtatás E-mail

 JENNY és  JAFFA

 
Ezt a két kiskutyát a testvéreivel letették a kutyaotthon kapuja elé egy dobozban. Ez a két kicsi lány (szi.. 2015.06.01.) biztosan ikrek, mivel csak a foltjaik mennyiségében térnek el egymástól, ill. Jaffának a bundája picit hosszabb,mint a Jennyé. Egyelőre 20 cm magas, 4 kg súlyú kutyuskák. Valószínűleg felnőttként sem lesznek a közepestől nagyobbak. Mára elérték felnőtt méretüket, közepes termetűek, nyugodt természetűek. Túl vannak az ivartalanításon. Lakásban tartás is elképzelhető.      
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:06
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BAZSA

 
BAZSA (szi.: 2015.03.) a Pataki úton szaladgált, míg be nem tévedt egy portára. Az ott lakóknak azonban már volt kutyájuk, ezért Bazsa nálunk kötött ki. Nagyon szép kisfiú, felnőttként közepes termetűnek véljük. Jelenleg a többi kölyökkel van egy nagy futtatóban, ahol nagyon jól érzi magát. Már csak egy szerető gazdi hiányzik.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BÖBE

 
BÖBE a Dózsa György utcán szaladgált, ott talált rá egy állatbarát. Kölyök még (szi.: 2015.03.), csillogó fekete bundában. Most sok kölyökkutyánk van, jól illik közéjük. Megy a játék egész nap. Böbe kicsit labradorra emlékeztet, felnőttként a közepestől nagyobb termetű lesz. Mára Böbe szép nagy kutya lett, tökéletes labrador hölgy. Túl van az ivartalanításon. Egyelőre pórázon sétálni még nem tud.  Kertes házba ajánljuk. 
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:23
 
PDF Nyomtatás E-mail

ILKA

 
ILKA (szi.: 2014.01.) az állomáson szaladgált, de látták már a Húsáruháznál is egy kiflivel a szájában. Jelenleg menhelyünk lakója, ahová teljesen kimerülten érkezett (a fotó ekkor készült róla). Tacsi keverék lányka, aki kipihenve a fáradalmakat, másnap már sokkal bizakodóbban nézett ránk. Féreghajtás és bolhairtást követően már az ivartalanításon is túlesett.Kedveskedő, eleven kiskutya.  Kertes házba ajánljuk, esetleg bejárással a lakásba, vékony bundájára tekintettel.
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:34
 
PDF Nyomtatás E-mail

  NEGRÓ

 
NEGRÓT (szi.: 2015.05.) gazdája egyszerűen kitette Karos buszmegállójában. Rendőrök adtak neki enni-inni. Még másnap is ott várta hűtlen gazdáját. Kicsit sovány, de vidám fiúcska. Jól beilleszkedett sorstársai közé. Negró mára szép nagy kutya lett. Törődő gazdi szükséges számára, akinek van ideje foglalkozni vele, hogy szófogadó kutya váljék belőle.  Kertes házba ajánljuk.  
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:43
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BINGÓ

 
BINGÓ (szi.: 2015.01.) úgy gondolta, hogy kicsit megpihen a sétáló utcán. Játszott a füvön, heverészett a gyógyszertár előtt. Állatbarát vitt neki vizet és egy kis ennivalót. Bingó nagyon jámbor, csendes fiúcska, de mégis zavarta a járókelőket. Jelenleg kutyaotthonunk lakója. Ő is terrier jellegű fiúcska, lehet, hogy testvére a lányoknak? Jó természetű, nyugodt kutya. Kertes házba ajánljuk szerető gazdához.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BORA

 
BORA (szi.: 2015.01.) az utcán szaladgált, amikor állatbarát megsajnálta és lehozta a kutyaotthonba. Tökéletes mása Borcsának, talán csak a háta picit sötétebb. Terrier jellegű kislány, aki szintén vízimádó. Barátságos, játékos, de hiszen még szinte gyerek. Chip nincs benne! Két hét várakozási idő elteltével, kínáljuk örökbe fogadásra. Bora túl van az ivartalanításon. Jókedvű, játékos, kedves kislány, aki szerető gazdira vár. 
Módosítás dátuma: 2015. szeptember 23. szerda, 19:14
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BORCSA

 
 BORCSA (szi.í. 2015.01.01.) Borisszal tanyázott a kutyaotthon előtt, amíg eldöntötték,hogy bekérezkednek.Borcsa terrier jellegű kislány, szívesen van az ember közelében. A kutyákkal rögtön megtalálta a közös hangot. Kedveskedő természetű, szereti a vizet, ami ebben a melegben nem is csoda. Amennyiben a gazdája két héten belül nem jelentkezik érte, örökbe fogadásra ajánljuk szerető gazdi mellé. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe. A fotón huncutul kacsintott egyet.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 JAKAB

 
JAKAB (szi.: 2008) egy terepjáróból lett kitéve egy gátépités területén városunk határában.  Szegénykén alig van szőr - feltehetőleg rühes. Úgy látszik, benzinre még futja, de a kutya orvosi kezelésére már nem. Pedig egy injekció és egy Tik-takos fürdés a titok. Ezeken már túl vagyunk, szépen gyógyulnak a sebek, itt-ott már nő a szőr is. Tudjuk, hogy a rút kiskacsából hattyú lett, igy lesz ez most is. Jakab egy roppant kedves kisfiú, tele van bizalommal az ember iránt. Szépen sétál pórázon. A kora miatt kevés esélye van az örökbe fogadásra, de láttunk már csodát, most is elkelne belőle egy kicsi. Jakab kis termetű, szőrmók... mi szeretjük az ilyeneket ugye?
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BENJI

 

BENJI (szi.: 2014) a kutyaotthon szomszédságában levő telken hozta világra 9 kicsinyét.  Önkéntesek találtak rájuk kutyasétáltatás közben. Kalandos volt a megmentésük, mert először a kölyköket hoztuk el a mami távollétében, majd másnap mentünk el a mamihoz, hogy enni adjunk neki, de ő ugatva fogadott. Amikor visszamentünk egyik kis kölykét használva csalinak, nem volt  "otthon", de némi fütyörészés után előrohant. Azonnal odament a pciinyéhez, és innentől bizalmába fogadott minket. Szépen jött pórázon, állandóan figyelve a kölykét ill. vezetőjét. A kapunk előtt már átölelte a lábát is. A kicsikéi boldogan vették birtokukba a "tejcsárdát". A kicsik 1 hónaposak lehetnek, szeptembertől lehet őket örökbe fogadni. A mami már túl van az ivartalanításon, nyugodtabb lett, igazán kedveskedő kutyuska. Benji külseje filmsztárokat idéz, már szép, téli bundája is van,  ilyen tipusú kutyát keresnek családi filmekhez. Vajon akad majd örökbe fogadója?
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

 STELLA

 
STELLA (szi.. 2015.03.) a temetőben árválkodott, amikor egy arra járó rátalált. Ő az a tipikus esélytelen küldejű kutyuska, akire kevésbé figyelnek fel. Pedig, ha jobban megnéznék, felfedezhető a szépsége, amit a fotó nem ad vissza igazán. Kis-közepes termetűnek véljük felnőttként.    Stella kifejezetten gyönyörű, nagy kutya lett. Külön érdekessége a nyaka körül futó ezüst gallér. Túl van az ivartalanításon. Sajnos, nincs idő a sétáltatására, ezt jó lenne, ha a majdani gazdija pótolná.
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:54
 
PDF Nyomtatás E-mail

 FÉLIX

Ezt a helyes foxterrier fiúcskát (szi.: 2014.01.) a menhely kerítésén át dobták be, nem törődve azzal, hogy a többi kutya akár szét is tépheti. Nagyon rémült volt, csak nagy sokára tudtuk megfogni. Rögtön orvoshoz vittük, mivel az egyik szeme sérült volt. Sajnos egy régebbi ütés okozta a sérülést, már nem lehet változtatni rajta. A látását nem zavarja, egy kis szépséghiba csupán. Miután evett, megnyugodott, szépen megy pórázon, és az is kiderült, hogy egy játékos kedvű kutyuska. Értelmes, kedveskedő természetű. Oltva, chipezve adjuk örökbe ellenőrizhető helyre.

 
PDF Nyomtatás E-mail

 MARY

 
Állatbarát kapujában keresett menedéket ez a kölyök. A nyakára egy bicikli-gumibelső volt rátekerve. Ebben a melegben nem sokáig bírta volna, hiszen már így is kezdett a nyaka kisebesedni! Közepes termetű, fiatal (szi.: 2014.12.) kislány, nagyon érdekes, előreharapásos fogazattal. Ha nem lát minket, hangosan sírdogál.  Mary túlesett az ivartalanításon, amit remekül viselt, ma már kint szaladgál a többiekkel. Megbízható, ellenőrizhető gazdit keresünk számára.
Mary egy kedves, nem ugráló, tolakodó, csendes kutya. Igazi családi kutyusnak ajánljuk. 
Módosítás dátuma: 2016. január 18. hétfő, 19:55
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MAZSOLA

 
A Ronyva partján találták ezt  kiskutyát, éppen megharapta egy n. juhász a hátsó combján. Elég mély  seb, de be fog gyógyulni. Talán ez az élmény az oka, hogy morog a többiekre, picit félénk. Vizsla-szerű kislány (szi.: 2015.02.), felnőttként nagyobb termetű lesz.  Mazsola nagyon szép ifjú hölgyike lett,  már túl esett az ivartalanításon is. Jókedvű, eleven, már csak azt nem érti, hol késik a szerető gazdi. 
Módosítás dátuma: 2015. szeptember 13. vasárnap, 10:23
 
PDF Nyomtatás E-mail

 AKELA

 
Ezt a kislányt (szi.: 2015.02.) fiú testvérével együtt találták a Sajó mellett állatbarátok. Jelenleg együtt vannak egy kennelben, ha letelik a megfigyelési idő, egy nagyobb futtató lesz az átmeneti otthonuk.  A kislányt ivartalanítási feltétellel (alapítványunk vállalja a költségeket) adjuk örökbe. Kertes házba ajánljuk, mivel feltehetőleg nagyobb méretű lesz.
Akela nagyon szép kislány lett, rövidesen sor kerül az ivartalanitására. Közepes termetű, de még növésben van. A külseje picit hasonlit a huskyra. 
Módosítás dátuma: 2016. február 01. hétfő, 19:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PICI

 
Ennek a kedves kutyusnak meghalt a gazdája. A rokonoknak nem kellett, jelenleg menhelyünk lakója. Pici (szi.? 2010) oltva, chipezve reménykedik abban, hogy még rámosolyoghat a szerencse egy gondoskodó gazdi személyében.  Közepes termetű, kicsit vaskosabb megjelenésű hölgyike, vastag bundával, jóságos pofikával. Az ivartalanítása már megtörtént, jelenleg lábadozik. Elég éber kutyus, hiszen eddig is figyelnie kellett a portán történtekre.
Módosítás dátuma: 2015. május 25. hétfő, 18:34
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SOMA

 
Ez a  picit idősebb kutyuska (szi.: 2007) egy iskola udvarán vélt otthonra találni, ami egy ideig sikerült is neki, azonban a közösség ezt mégsem tűrte, s Somának mennie kellett. Menhelyünkön talált - reméljük csupán átmeneti - otthonra. Végtelenül nyugodt, barátságos hölgyecske. Bolhaallergiája van, ami a kezelés hatására szépen gyógyul. Ha kinő a szőre, idősebb ember mellé ajánljuk társnak. Viszonylag kis termetű, dús bundájú kutyuska. Nem ugatós, de már hallatta a hangját. Éber, figyelmes, és hálás, ha megsimogatjuk a buksiját. 
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PAMACS

 
Pamacsnak meghalt a gazdája, és rögtön az utcára került. Állatbarát figyelt fel rá, így került menhelyünkre. Picit tartózkodó volt, talán félt is, amikor azonban megtudtuk a nevét, és szólítottuk, látni kellett volna az örömét, hogy ismerjük. Ezzel fogadott abszolút el minket. Helyes hölgyike (szi.: 2011), kis jóindulattal hasonlít az ír szetterhez, legalábbis a lábán levő rojtok miatt. Családi kutyának ajánljuk, ivartalanítását követően, a termete miatt kertes házba. Szereti más kutyák társaságát, jelenleg egy futtatóban van fiúk-lányok társaságában.
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:53
 
PDF Nyomtatás E-mail

 KUKSI

 
Ez a fiatal (szi.: 2014) kislány a Batthyány utcában csellengett, udvarlók által körülvéve. Jelenleg kutyaotthonunk lakója. Csupán picikét volt bizalmatlan, de ez gyorsan elmúlt. Mára egy nagyon kedves, játékos kutyácska. Kis termetű (30 cm marmagasságú, 6 kg súlyú), akár lakásban is elképzelhető, megfelelő sétákkal kiegészítve. 
 Túl van az ivartalanításon, jöhet a szerető gazdi.
Kuksi ugyan már egyszer gazdára talált, de a gazdái közül az egyik meghalt, a másik a bánattól  olyan állapotba került, hogy már nem tud róla gondoskodni. 
Kuksi ismét gazdát keres. 
Módosítás dátuma: 2015. november 23. hétfő, 20:30
 
PDF Nyomtatás E-mail

 DIXI

 
Dixi Miskolcról került hozzánk, a gyepmesteri telepről, altatás elől mentették ki. Jó kondícióban volt, de kicsit meg volt szeppenve. Egy kennelben helyeztük el, ahol több kutyával kellett osztozkodnia. Nagyon udvariasan, alkalmazkodóan fogadta helyzetét. Mára már nagy játékok folynak, már hallatja a hangját, biztosan jó jelzőkutya válik belőle. Szi.: 2012., oltott, chipezett fiatalember. Nagyobb termetű, kertes házba ajánljuk. Kedves, szeretetre vágyó kutyus.
Módosítás dátuma: 2015. április 14. kedd, 10:34
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LORA és LOLA

 Lora és Lola két testvér (szi.: 2014 02.). A Bodrog-parton találta a sárospataki menhely vezetője, de helyhiány miatt nem tudta elhelyezni.  Kis termetűek (7-10 kg, 34-38 cm marmagasság), élénkek, kedveskedőek. Jó jelzőkutyácskák. Persze, kedvtelésből is lehetne őket tartani, csak azért, mert megérdemlik. Jó lenne, ha kapnának egy esélyt szerető gazdi mellett élni. Bizonyára meghálálnák a gondoskodást.  Mindkettő túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja gondoskodó gazdáját.
Módosítás dátuma: 2015. április 22. szerda, 09:45
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PÁFRÁNY

Páfrány (szi.: 2014.01.) másodmagával lett kitéve a MOL-kútnál. Olyan mudi külsejű, élénk, barátságos kislány. Közepes termetű, hosszabb szőrű. Jelenleg egy kennelben van Hunor nevű kutyánk társaságában, és nagyon jóban lettek. Ez a barátság még Hunorra is jó hatással volt, mert mintha megbátorodott volna kissé. Akár  együtt is örökbe fogadhatók lennének, kertes házban tartással. Páfrány túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja szerető gazdáját. 
Módosítás dátuma: 2015. február 22. vasárnap, 11:20
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BELLA

Bella az utcán kóborolt, ugyan etette valaki, de befogadni nem akarta. Egy betelefonáló azt jelezte, a gyerekek félnek tőle... Szóval, Bella a légynek sem árt, kölyök még (szi.: 2014.04.), roppant barátságos, kedves kislány. A termeméből ítélve felnőttként inkább nagyobb méretű lesz, ezért kertes házba ajánljuk. Terrier jellegűnek mondanánk, a szőre olyan őszi falevél színű, picit hullámos, a pofiján pedig szakálka van. Bella túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja godoskodó gazdáját. Még most is kölyök. aki nagyon jól érzi magát egy nagyobb futtatóban, társaival együtt.

Módosítás dátuma: 2015. március 21. szombat, 10:51
 
PDF Nyomtatás E-mail

 TONI  és TEPERTŐ

 
Egy testvérpárt dobtak ki felelőtlen gazdái (Tony és Tepertő). Aranyos kisfiúk (szi.: 2014.04.), akik felnőttként legalább közepes, de inkább nagyobbak lesznek. Jelenleg egy nagy kifutóban játszanak a többiekkel, ahol sajnos, elég nehéz őket erre-arra tanítani. A tél még messze van, addig új gazdija sokat foglalkozhatna vele, ha most örökbe fogadná őket akár külön-külön, akár együtt. Kertes házba ajánljuk őket.
Toni és Tepertő szép, nagy termetű kutyák lettek. Szinte teljesen egyformák, csupán a lábukon levő foltok mennyisége alapján lehet őket megkülönböztetni.   Még mindig rakoncátlan ifjoncok, nevelésre szorulnak. Viszont külsejük alapján, egy kertes ház remek őrzői lehetnének.
Módosítás dátuma: 2015. március 09. hétfő, 15:28
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BUMERÁNG (BUMI)

 

Úgy látszik, előszeretettel tesznek ki kutyákat a Volánnál. Így járt ez a kis kölyök is. Noha közben ketten is elvitték, de úgy döntöttek, nem való lakásba, és visszahozták. Innen kapta a nevét is: Bumeráng (Bumi). Csinoska, kopószerű kislány (szi.: 2014.02.), aki egy kis-közepes termetű lesz felnőttként is. Csillogó a bundája, kedveskedő a természete. És igenis lakásban is elképzelhető, sőt, meglátásunk szerint, sokkal bensőségesebb a kapcsolat kutya és gazdája között a lakásban tartottaknál. Természetesen kertes házban is jól érezné magát, főleg, ha télen beengednék pl. az előszobába. Bumi túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve várja szerető gazdiját.
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:28
 
PDF Nyomtatás E-mail

 GINI

 
Ezzel az idősödő kutyussal bizony nem sokat törődött a gazdája. Kutyaotthonunk vezetője vette pártfogásába, vitt neki enni-inni. Gyors barátság lett a dologból, mígnem törtét valami, a kutya félénk lett, mire kiderült, a gazdája összeverte. Jelenleg kutyaotthonunk lakója, nagyon félénk, bizalmatlan, pedig kedves kutyus. Nagyobb termetű keverék (szi.: 2009) hölgy, aki egy kis gondoskodást követően nagyon hűséges lenne jövendő gazdájához. Ivartalanításra előjegyezve. Gini pár nap után már bizalommal viseltetik irántunk, gyorsan rájött, nálunk nem bántja senki. Örömében boldogan szaladgál, már amennyire a lánca engedi. Olyan állatbarát gazdit várunk, aki nyugodt öregkort biztosítana neki.
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:36
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LOBO

 
Egyik önkéntesünk gombázás közben látta meg ezt a kutyuskát. Keverék, pásztorkutya külsejű fiúcska. Borzasztóan félénk, önszántából talán ki sem jönne a házából. Jelenleg, hogy jobban meg tudjunk vele barátkozni, egyik egyszemélyes kennelünkben van. Itt jobban át tudjuk nézni a bundáját, ami tele volt kullanccsal. Reméljük, nem lesz gond belőle. Még nem tudtuk a korát megállapítani, de idővel erre is sor fog kerülni. Addig is hagyjuk, hogy megnyugodjon, érezze magát biztonságban. Lobo ugyan még nem tud sétálni, de már roppant boldogan csóvál, amikor bemegyünk hozzá egy kis simire. Nagyon soványka, egyelőre nem tud sokat enni. Fiatal (szi.: 2013.01.), a közepestől kicsit nagyobb,  kicsit schnauzeres a pofija. Kizárólag türelmes, igazi állatbarátnak ajánljuk. Lobo láncra lett kötve, amit kifejezetten élvez. 360 fokos fordulat állt be a viselkedésében és egyre szépül (!).
Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 09:27
 
PDF Nyomtatás E-mail

 FÜLES

 
Ezt a kis tacsi-keverék fiúcskát (szi.. 2012.01.) az Esze T. utcán látták már hetek óta, gazdi nélkül. Lehet, hogy csak udvarolt, de már kivívta többek rosszallását. Állatbarátok fogták meg és hozták el kutyaotthonunkba. Rengeteg kullancs volt benne, jelenleg megfigyelés alatt tartjuk, hogy nem volt-e köztük fertőzött. Barátságos, de picit tartózkodó. Amennyiben a gazdája ráismerne, kutyaotthonunkban megtalálhatja kutyáját. Ha két hét után sem keresi senki, örökbe fogadásra ajánljuk. Füles nagyon jól érzi magát nálunk, noha jelenleg láncon van. Szaladgál, hízeleg, ugat, szóval kedves, éber kutyuska. Ha messziről nézzük, olyan, mint egy mini német juhász?!
Fülest fél év után visszahozta örökbe fogadója, mert csirkéket tépett szét! Füles ebből kifolyólag olyan gazdit szeretne, ahol nincsen baromfi, vagy elkülönített udvaron tartják őket. Ugye van ilyen hely?
Módosítás dátuma: 2015. május 12. kedd, 19:26
 
PDF Nyomtatás E-mail

 VÉNUSZ

 
Állatbarát találta ez a kicsike kutyuskát (szi. 2013.10.). Szép, zsemleszínű a bundácskája, valószínűleg felnőttként is inkább közepes termetű lesz. Nagyon huncut a természete, ami a fotón nem látszik!. Jelenleg egy kennelben van hasonló korú társaival, ahol nagyon jól érzi magát, hiszen egész nap megy a játék. Türelmes gazdi szükségeltetik, aki kellőképpen leköti az energiáját. 
Vénusz szép nagylány lett, most esett túl az ivartalanításon, oltva, chipezve várja új gazdáját.
Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 12:38
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

TARZÁN

Tarzánt bedobták a kutyaotthon területére, szerencsére, nem verekedett össze a láncon, ill. szabadon levő régi kutyáinkkal. Igazán jóindulatú, fiatal (szi.: 2012), terrier jellegű fiúcska. Volt egyedül kennelben, volt megkötve, jelenleg Gigi nevű kutyushoz került, ahol nagyon jól érzi magát. Barátságos, helyes pofa, különösen szélfútta bundája, amely nem igényel különösebb gondozást, persze néha egy alapos fésülködés nem árt. Kertes  házba ajánljuk. Tarzán egy mozgékony, játékos kutyus lett. A bundája és az egész termete kicsit a pumi félékre emlékeztet.

Módosítás dátuma: 2014. február 23. vasárnap, 11:40
 
PDF Nyomtatás E-mail

 SZIVI

 
Szivi, ez a kopószerű kutyuska a Szív utcában vált feleslegessé, pedig nagyon helyes kislány (szi.: 2011.11.)Kis-közepes termetű, kellemes természetű kutya. Először picit visszafogottabban viselkedett, de hamar megbarátkozott a környezetével és jó jelzőkutyává vált.  Kertes házba ajánljuk,  de inkább nagyobbacska gyerek mellé. Már túl van az ivartalanításon, oltva, chippezve várja gazdáját.
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:49
 
PDF Nyomtatás E-mail

BOBI

 
Bobi valószínűleg tüzijáték alkalmával szaladt világgá, majd talált átmeneti menedékre egy lakótelep bérházai között. Mint ilyenkor lenni szokott, valakik etették, valakik kővel dobálták, bottal piszkálták, amit nyilván nem tolerált. Ugyan nem bántott senkit, de erre hivatkozva hívták a gyepmestert, aki többször meglőtte, sikertelenül. Végül pártfogója lehozta kutyaotthonunkba ezt a kicsit félénk, ám nagyon kedves, fiatal (szi.: 2012.) fiúcskát. Sajnos, chip nincs benne, de a gazdája, ha szeretne továbbra is gazdája lenni, nálunk átveheti. Két hét elteltével, örökbe fogadásra ajánljuk, addig az oltásáról, chippezéséről gondoskodunk. Viszonylag nagyobb termetű, olyan ír farkas külsejű, borzos kutyus. Jelenleg láncon van, amit rögtön elfogadott, szívesen fogadja a simogatást, de óvatosan kell felé nyúlni, mert az előzmények ismeretében, megijedhet. Türelmes, gondoskodó gazdát várunk.
Módosítás dátuma: 2014. április 26. szombat, 10:30
 
PDF Nyomtatás E-mail

 TEA

 
Teát fiatal kutyusként fogadták örökbe, de gazdája elhalálozása miatt, visszakerült hozzánk 8 év után. Jó dolga lehetett, mert nagyon kedves, barátságos kutya. Ivartalanított nőstény hölgy, különleges, hamvas szürke bundában, egyik fülén pici pamaccsal. Német juhász keverék, kertes házba való. Idősebb állatbarátnak, társnak ajánlanánk ezt a nyugodt kutyát.  (szi.: 2005.)
Módosítás dátuma: 2014. június 25. szerda, 12:56
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MIRA

 
 Mira a másik kislány, akit a Volán mellett dobtak ki és hagyták magára. Kis termetű, csinoska kislány (szi.: 2012.12.). Ő volt az élénkebb, bátrabb. Ez bizonyára a kora miatt volt így. Hamar megbarátkozott, ma már vígan játszadozik kennelbeli társaival. Már túl van az ivartalanításon, oltva, chipezve van, így várja szerető gazdáját.  A termete miatt, akár lakásban is elképzelhető, vagy a kertben, bejárással a lakásba, hogy közelebb legyen a gazdihoz. Mira már gazdára talált, de éppen a minap került vissza menhelyünkre, mert ásott(!) a kertben. 
Amikor elmentünk a kutyáért, megnéztük az udvart: a kapun belépve egy kis betonozott előtér, majd egy járda a hátsó teraszra. Mindez egész nap ki van téve a napsütésnek. El lehet képzelni, mennyire forró lehet. Nyilván ezért ásott pl. a rózsabokor alatt, mert ott remélt némi hűvöst. Az udvar többi része be van ültetve virággal, ami nagyon szép, csak éppen a kutyának nincs helye. Amikor beléptünk, meg volt kötve, nem ugatott, csak csendben örvendezett nekünk. 
Tehát, Mira nem ugatós, kedves, kis termetű kutyuska, aki ás a kertben. Ezzel együtt keressük azt a szerető gazdit, aki pl. egy kis sétával oldja a magányát, és biztosít neki a kertben egy kis árnyékos helyet. 
Módosítás dátuma: 2015. április 20. hétfő, 19:25
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MOLLY

 
 Három kutyust tettek ki a Volán mellett, Molly is köztük volt. Talán ezért olyan félénk, pedig szép, fiatal kutyuska. Gyorsan átesett az ivartalanításon, oltva, chippezve lett. A kennelben már szépen megbarátkozott a többiekkel. A sétát még gyakorolni kell, és több türelemmel kell vele foglalkozni.(Szi.: 20125. 06.) Mivel fiatal kutyuska, bizonyára hamar túljut a megrázkódtatás okozta sokkon. Kis-közepes termetű, de inkább kertes házba ajánljuk, esetleg bejárással a lakásba, hogy  közelebb legyen a gazdihoz. Molly már régen elfelejtette, milyen hányatott sorsa volt. Játékos, kedves, sétálni szerető kutyuska lett. Most már igazán jöhetne egy kedves gazdi.
Molly ugyan már gazdára talált, de vissza kellett hozniuk, mivel a családfővel nem barátkozott meg. Úgy néz ki, hogy fél a férfiaktól, bizonyára bánthatták. Szóval, olyan gazdit keresünk, akitől Molly nem fél, erre az örökbe fogadás alkalmával oda kell figyelni.
Módosítás dátuma: 2014. november 19. szerda, 11:54
 
PDF Nyomtatás E-mail

 MANÓCSKA

 
 Ez a kis kölyök (szi.: 2012.11.) a gyepmesteri telepre lett bedobva annak ellenére, hogy a kapunál - ugyan láncon - egy pittbull kutya van megkötve. Rettegve figyeltük, mikor szalad oda hozzá, s tragédia lesz a sorsa. Jelenleg nálunk van, olyan kennelt találtunk számára, ahol két másik kutyussal töltheti az idejét. Nagyon jól van, élénk, játékos kislány, picit terrier jellegű pofikával.  Már ifjú hölgyike, középtermetű lett,  ivartalanítva, oltva, chippezve várja gazdáját. Manó a legaranyosabb kutyus. Nagyon jó természete van, ő a pótmamája az összes bedobott kiskutyának, játszik velük, vigyáz rájuk.    
Módosítás dátuma: 2015. február 16. hétfő, 10:06
 
PDF Nyomtatás E-mail

 VICA

 
A gyepmesteri telepen szaladgált rémülten a többi, láncon levő kutya között. Féltettük, hogy valamelyik elkapja. Jelenleg kutyaotthonunk lakója ez a csinoska (szi.: 2012.01.), sima szőrű, foxi-keverék kislány. Mutatós a bundácskája. Amint áthoztuk, rögtön beült a kutyaházba, s onnan pislogott kifelé. Mára már élvezi az ittlétet, szívesen megy sétálni. Jó kondícióban van. Vica túl van az ivartalanításon, oltva, chippezve várja szerető gazdáját. Vica ugyan gazdára talált, de már újra menhelyünk lakója. Az a fránya csirke(!), meg közben kiderült, hogy volt egy kis epilepsziás rohama. Most megfigyelés alatt tartjuk, hogy kikérjük az állatorvos véleményét. Reméljük, ez nem lesz akadálya annak, hogy felelős gazdára találjon.
Módosítás dátuma: 2015. április 12. vasárnap, 17:51
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ÁGI

Egy állatbarát éppen hazafelé tartott a munkahelyéről, amikor ez a kiskutya a nyomába eredt. Nyilván, nálunk kötöttek ki. Hogy került az utcára, nem tudni, és a mai napig sem kereste a gazdája?! Pedig Ági nagyon szépecske, jó kondícióban levő kislány (2012.09.), aki a kicsi Grafittal nagyon jól érzi magát a kennelben, és amikor a kutyaotthon előtt versenyt futnak. Ahogy jobbra fordul az idő, szerét ejtjük az ivartalanításának, talán így gyorsabban gazdára talál. Előreharapásos foga kifejezetten érdekessé teszi az arcát.Ági ma már alig hasonlít régi önmagához, gyönyörű kutya lett, bármely udvar dísze .
Ági gyönyörű kutya lett, oltva, chipezve, ivartalanítva várja gazdáját. Nagyon mozgékony, energiabomba, kifejezetten férfi gazdi szükségeltetik számára. Jó lenne egy társ is a környezetében, mivel egyedül unatkozik. 
Módosítás dátuma: 2015. június 14. vasárnap, 09:46
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3