headerphoto
Hírek
PDF Nyomtatás E-mail

NE SZAPORÍTS!  NE ÖLJ!  IVARTALANÍTS!

A svájci Susy Utzinger Alapítvány 2017-ben 60 kutya ivartalanítását támogatja. Kutyaotthonunk kutyáin túl -  korlátozott mértékben - a rászoruló kutyatulajdonosokat is segíti nősténykutyájuk ivartalanításában. Eddig 22 kutya esett át a műtéten. Érdeklődni lehet a 06-30/576-893, 06-20/242-1161 telefonszámon.

 
PDF Nyomtatás E-mail
KELLEMES  KARÁCSONYI  ÜNNEPEKET  ÉS  BOLDOG  ÚJ  ESZTENDŐT  kívánunk minden kedves önkéntesünknek, támogatónknak, kutyáinkból örökbe fogadónak, állatbarátnak.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 Konténer vásárlás

2016. 06. 31-én megérkezett a várva-várt konténer. Sok pénz gyűlt össze, bár az eredeti bekerülési összeget nem érte el, ezért olcsóbb megoldást sikerült találni. Egy lengyel gyártó hirdetésén akadt meg a szemünk, akiktől nemcsak a konténert, hanem 5 db mobil kennelt is vásároltunk, hogy kiváltsunk a jelenleg láncon tartott kutyákból néhányat. Az összeszerelés nagyon gyorsan ment, és elhelyezték egy általunk készített ideiglenes alapra. Nagyon örülünk, mert ezen túl már nem kell napsütésben-hóesésben-esőben a szabad ég alatt összeállítani a kutyák ebédjét. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük, akik ehhez adományukkall hozzásegítettek.
 
PDF Nyomtatás E-mail
Alapítványunk konténert szeretne vásárolni, hogy a kutyák etetésének előkészületi munkáit ne a szabad ég alatt kelljen a menhelyen dolgozóknak végezni, valamint egy zárható helyiségre lenne szükségünk a tápok elhelyezésére.  Az alapozási, szállítási munkákkal együtt 450 e. Ft-ot tesz ki a bekerülési költség.  Eddig 130 e. Ft gyűlt össze. Kérjük az állatbarátokat, segítsék munkánkat egy kis adománnyal.
 
PDF Nyomtatás E-mail

Örömmel tudatjuk, hogy a MÁTSZ által alapított Kiváló Állatvédő 2015. kitüntetés ez évi díjazottjai a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, valamint Szilágyi Lászlóné Julika, a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány kutyaotthonának vezetője, alapítója. Gratulálunk a kitüntetéshez.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Az  Állatok  Világnapja  alkalmából, 2017. október 4-én 13-16 óra között szeretettel várunk kutyaotthonunkban minden állatbarátot és érdeklődőt egy kis sétára, beszélgetésre, kutyasimire, és örökbe fogadásra.

Ha igaz barátot keresel, keresd kutyaotthonunkban.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Fürdünk

A nyári melegben kutyáinknak is több vizet biztosítunk a kennelekben. Új lehetőség a hűsölésre, hogy két kennelsor közti terület el lett kerítve, ahová ki tudjuk engedni a kennelek lakóit. Az ide helyezett vízzel teli kádat már többen kipróbálták. Vagy egyedül, vagy párosával.

2015.06.10.

 
PDF Nyomtatás E-mail

 BRÚTUSZ ÚJ GAZDÁJÁNÁL

 
Brútuszt a kerítésünkhöz kötve találtuk. Egy erőteljes, bordouix-i dog keveréknek néztük. A természete egy túláradó öröm az emberek irányába. Kerestük a fajtamentőket, hogy informálódjunk róla, s hirdettük, megfelelő gazdát keresve neki. Aki jelentkezett, személyes találkozásra nem került sor, viszont lehetőség adódott külföldi gazdát keresni számára. Ezt a lehetőséget ragadtuk meg, mert ez a kutya (is) megérdemli a gondoskodó, felelősségteljes gazdát. Most kaptuk a hírt, fotót, hogy Bruti megérkezett új gazdájához, s roppant jól érzi magát, egyből a figyelem középpontjába került. Kedves Péter! Köszönjük a közreműködést a kutya elhelyezésében, házhoz szállításában.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 LUX

 
Lux-ra a Kalandparknál figyelt fel egy budapesti, állatbarát férfi. Fiatal fiúcska (szi.: 2015.01.), foxi-keverék. Élénk, először nem akart barátkozni, de ez csupán átmeneti probléma volt. Most egyik kennelünk harmadik lakója. Szép kiskutya, felnőttként közepes termetűnek véljük. Inkább kertes házba ajánljuk.
Lux, eredeti nevén Tapi, nem kidobott, hanem csupán elkóborolt kutyus volt. A Hunor Hotel tulajdona, csak éppen a Kalandpark környékén kalandozott. Volt a nyakán eredetileg nyakörv, de valahol elhagyta. Érdemes lenne újat tenni rá, megjelölve rajta a tulajdonos nevét is. Jó befejezése a történetnek, bár mindegyik talált kutya így járna. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 Kennelajtók javítása

 
Az elmúlt évek során a kennelek ajtajai teljesen elkorrodálódtak. Javításuk elengedhetetlenné vált. Ehhez holland állatvédő szervezet nyújtott segítséget, melyből a legszükségesebb ajtók javítása, festése megvalósítható. A munkák szépen haladnak, már 8 ajtó készen van. Sokkal praktikusabb, hogy nem sínen fut ezután, mivel a kavics állandóan az ajtó alá szorult, gátolva ezzel az ügyes közlekedést. Sajnos, a festés miatt teljesen elüt a környezetétől, nem tudjuk, hogy a nyár folyamán lehetőségünk lesz-e a kennelek rácsozatát lefesteni, anyagi és emberi oldalról egyaránt.
 
PDF Nyomtatás E-mail

ÁLLATKÍNZÁS!

A Telkibánya melletti autós pihenőben találták turisták - a nyakába marhalánccal belenőve - ezt a kedves kutyafiút. Megható összefogás eredménye, hogy jelenleg kutyaotthonunkban lábadozik. Köszönet illeti az Encsi Rendőrkapitányságot, Dr. Vitéz Emese abaújszántói állatorvost, Törő Gábort a Manduláshegyi Kutyaotthon vezetőjét, hogy a Szerencsés Dániel nevet kapó kutya nem pusztult el az erdőben magára hagyva. 

 

 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 5