headerphoto
PDF Nyomtatás E-mail

HAVER

 
Kutyaotthonunk nyitva tartási ideje alatt, valaki - egy szó nélkül - ezt a helyes kutyát egyszerűen odahozta a kapunk elé, és ott hagyta!!! Talán félt, hogy elkérjük az oltási könyvét? Érdekes, hogy a kutya nem szaladt a gazdája után, sőt, ott járkált a kapu előtt. Ugattak a kutyáink, így vettük észre.  Alig tudtunk hol elhelyezni, de végül sikerült. Sajnos, másnap nem volt a helyén, mert kinyílt a karabíner. Ettől függetlenül, nem ment el, nem verekedett össze a többiekkel, sőt, csendben odajött hozzánk. Mint később megtudtuk, már őrizte a kutyaotthon területét is! Szóval igazi Haver. N. juhász jellegű fiú (szi.: 2009.), elég elhanyagolt bundája fésülésre szorult, de ez tetszett neki. Nem ugatós, kellemes természetű, házőrzőnek való.
Haver hirtelen megbetegedett. Először csak enni nem akart, viszont még kikövetelt magának  egy szombati sétát, azoktól az állatbarátoktól, akik Miskolcról jöttek segíteni kutyaotthonunkban.
Vasárnap még járkált, de hétfőn már olyan rossz állapotban volt, hogy amikor elvittük az állatorvoshoz, őszintén közölte, hogy szerinte órái vannak hátra. Megdöbbentünk, de kértük, tegyen valamit. Ennek ellenére, amikor kedden megérkeztünk, Haver már nem várt minket. Már az örök vadászmezőkön szaladgál.