headerphoto
Események
PDF Nyomtatás E-mail

 DÉMON

DÉMON: (szi.: 2016.08.01.) a gyepiről került menhelyünkre. Kölyök még, egy nagy maci fiúcska. Nagyon helyes, barátságos. Már oltva, chipezve van. Tanítani kell pórázon sétálni. A többi kutyával is jól kijön. Kertes házba ajánljuk.

Démonnak nem kedvezett az élet. Teljesen besárgult - nem kullancs csípés miatt -, a kezelés ellenére nem tudott a szervezete megbirkózni a a betegséggel.Nagyon-nagyon sajnáljuk ezt a helye kutyust. Nyugodj békében.

 
PDF Nyomtatás E-mail

 Kislányok

 
Ezt az 5 db kis kölyköt tették ki dobozban a legnagyobb hidegben az utcára. Lakossági bejelentésre rendőrök hozták ez menhelyünkre. Mind kislány (szi.: 2015.11), 3 fekete és két barna. Nagyon picik még, nehéz megállapítani milyenek lesznek, de vizsla-labrador külsőt kell elképzelni nekik, tehát szépek lesznek, már most is azok. Kiváncsian várjuk a gazdijelölteket.
A gazdijelöltek nem jöttek! Jött viszont a parvo!. Ez az agresszív vírus mindegyiküket elvitte, hiába volt a kezelés, kezelés után. 
az ilyen kicsike kutyák borzasztóan veszélyeztetettek, hiszen nem tudni, mit hordoznak már a bekerülésükkor magukban. 
Nyugodjatok békében picikék.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ZORRO

ZORRO (szi.: 2015.01.01.) egy mudi jellegű fiúcska. A város végén zajló építkezésen hagyta valaki. Páran etették,  de féltek, hogy elüti autó, és az építők is befejezték már a munkát, tehát elhozták hozzánk. Kicsit soványka, tele kullanccsal, de alapvetően jókedvű, éber, eleven fiú. Nagyon barátságos, rögtön beilleszkedett új környezetébe. Kertes házba ajánljuk.

Zorro kullancsfertőzés áldozata lett. Legyőzték, nem tudott tovább küzdeni. Nagyon sajnáljuk ezt a helyes fiúcskát. Nyugodj békében. 

 
PDF Nyomtatás E-mail

CSOKI

CSOKI (szi.: 2015.05.01.) egy önkéntesünket követett a Vasvári Pál utcától a kutyaotthonig. Nagyon csinoska, olyan őzike alkatú kislány. Még nőhet picikét, de alapvetően a jelenlegi mérete marad felnőttként is. Félénk volt, remegett, de másnapra már szépen beilleszkedett a többiek közé. Mérete miatt lakásban is tartható. Ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe.

Csoki egyik napról a másikra beteg lett, és nem is küzdött az életért. Parvofertőzést vitte el. Megtalálója vigasztalásra szorul, mert megmenteni szerette volna, de a halálba hozta. Ez azonban nem igaz, bizonyára lappangott már benne a kór. Nyugodj bélében kicsike. 

 
PDF Nyomtatás E-mail

TERKA

Terkát Széphalomban a kertjük végében találta egy család. Ott sírdogált szegényke, de nem tudták megtartani. Keresték az utcában a gazdáját, de senki sem vállalta, így nálunk kötött ki.   Nagyon fiatal (szi.: 2015. 07.01.) pici lányka, olyan törpe tacskó forma. Először elkülönítettük, kiszedtünk belőle egy regiment kullancsot, szerencsére egy sem volt fertőző. Ma már vígan szaladgál a többiek között, pedig ő a legkisebb. Lakásban tartásra, ivartalanítási feltétellel adjuk örökbe. Terka beteg lett, parvogyanús. Orvos-injekció-infúzió, majd ismételten ugyanez.Az elkülönítőből kimászott és elment a többiek kenneljéhez, ahol eddig élt. Ott érte a halál. Nyugodj békében picikénk. 

 
PDF Nyomtatás E-mail

 CHARM

 
Állatbarát hozta Sárospatakról ezt a kisfiút a testvérével együtt Charm nagyon fiatal (szi.: 2015.06.01.), mégis elég nagyocska, tehát felnőttként is nagy kutya lesz belőle. Jellemzője, bánatos pofikája. Sajnos megbetegedett, nem akart enni,  sokat hordtuk orvoshoz. Már meggyógyult, jó étvágya van, és a kedve is jó. Tulajdonságairól még nem tudunk sokat, de szeretni való, kedves fiúcska. Kertes házba ajánljuk, házi kedvencnek.Charm a falkatörvény áldozata lett, a falka kivetette magából a gyengébbet. Nagyon-nagyon sajnáljuk ezt a kedves kiskutyát. Nyugodj békében.
 
PDF Nyomtatás E-mail

 ALIZ

 

Ez a picike kislányt (szi.: 2015.05.01.) a testvérével együtt Károlyfalván a kukoricásban találta egy állatbarát. Bár már 5 hónapos, mégis az egyik legkisebb a kölyökkutyáink között. Feltehetően felnőttként sem lesz a közepestől nagyobb, cca. 40 cm marmagasságú). Jól megállja a helyét a nagyobbak között, olykor meg kell védenie a jogos érdekeit. Aliz már elérte felnőtt méretét, kis-közepes termetű lett, és bár még mindig ő a legkisebb a többiek között, ez egyáltalán nem probléma nála.  Túl van az Ivartalanításon.   Kicsike termete miatt szívesen heverészne a szobában a kanapén. De jó lenne ilyen gazdira találni, meg persze olyanra, aki sokat foglalkozna vele. 
Aliz egy mozgékony, kötekedő fiatal felnőtt kutyává vált. Sajnos, a többiek ezt nem mindig tolerálták. Úgy látszik, szegényke túlfeszítette a húrt, a többiek halálra harapdálták. Alizkám, reméljük, rövidke életed is megérte, hogy köztünk lehettél. Nyugodj békében. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 PICUR

 
PICUR (szi.: 2014.01.) kutyust a gazdája bedobta a kutyaotthonba a kerítésen át!!! Ez nagyon megviselte, mert az óta sem lehetett megfogni, annyira fél. Egy madzag volt szorosan a nyakán, azt szerencsére sikerült levágni. Helyes kislány, próbál barátkozni, de lassan megy. Ha túljut az ivartalanításon, keressük végleges, gondoskodó gazdiját. Nagyobb tacskó méretű, szép kiskutya.
Picur már nem keresi szerető gazdáját, mert kullancsfertőzés áldozata lett. Nyugodj békében, te aranyos. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 NÉRÓ

 
NÉRÓ (szi.: 2011.) férfias neve ellenére egy gyönyörű hölgy. Sajnos, a gazdái nem törődtek vele, állandóan az utcán volt. Noha nem bántott senkit, oltva, ivartalanítva volt (alapítványunk segített ebben a családnak!), mégis bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba, hogy a kutyát tüntessék el a közterületről. Néró jelenleg kutyaotthonunkban van, és tényleg egy roppant aranyos kutya, a légynek sem árt, a hangját sem hallani. Egy állatbarát családnál az udvar dísze lehetne. Kuvasz jellegű, hófehér bundájú gyönyörűség.
Karácsonyi tragédia!
Nérót holtan találtuk! Nagy valószínűséggel gyomorcsavarodás végzett vele, mint ahogy ez a nagytestű kutyáknál sajnos, előfordulhat. Nagyon sajnáljuk, hogy nem talált gazdára ez a gyönyörű, okos, huncut kutya, noha nálunk jól érezte magát. Ő volt a legboldogabb, amikor megérkeztünk, és nevetve rohant felénk. Már megtaláltad a végleges gazdit. Nyugodj békében. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 KARAMEL

 
Karamel (szi.: 2014) a miskolci gyepiről került hozzánk, mert ideiglenes befogadója nem akadt. Gyönyörű szép kislány, retriver jellegű, a közepestől nagyobb termetű. Nagyon kedves, jóindulatú, minden kutyával, emberrel egyaránt kijön. A többi kutyától kicsit elvonul, szeret külön heverészni.  Ivartalanítás előtt áll. Várjuk örökbe fogadóját, hiszen az udvar dísze lehetne. Családi kedvencnek ajánljuk.
Karamelt ivartalanítani vittük. A műtét jól sikerült, szép volt a sebe. Még aludt, amikor hazamentünk. Másnap viszont megdöbbenve láttuk, hogy nincs benne élet. Lehet, hogy rejtett szívbetegsége volt? Nem bírta az altatást? Már sosem fog kiderülni. Rettenetesen sajnáljuk, hogy ez a szép, fiatal kutya így járt. Nagyon ritkán fordul ilyen elő. Most megtörtént. Karamel, nyugodj békében. 
 
PDF Nyomtatás E-mail

 BODRI

 
Bodrit (szi.: 2015.01.) idős gazdája már nem tudta tovább gondozni, így került menhelyünkre. Először nem tetszett neki a kennelbeli társaság, mászott volna ki, de mára megnyugodott, alkalmazkodott. Kölyök még, igényli az ember társaságát. Jelenleg közepes termetű, és bár még növésben van, felnőttként sem lesz sokkal nagyobb ez a helyes fiúcska. Bodrinak elege lett az életből. Egyik napról a másikra letört lett, nem evett, szomorú volt. Az orvosi vizsgálat semmi jelét nem mutatta betegségnek. Kapott kezelést, de másnapra sem állt be javulás. Ismét infúzió, injekció. Sajnos, vasárnapra arra mentünk ki, hogy holtan fekszik a kennelben. Sajnáljuk ezt a helyes kis fiúcskát, de nem tudtunk többet tenni érte. Nyugodj békében.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 5